Groene Wissel 680: Zeewolde: Nijkerkersluis

Bos en strand

Groene Wissel Zeewolde: Nijkerkersluis
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Zeewolde

 • Startadres:

  bushalte Nijkerkersluis
  Nijkerkerweg / N301
  nabij Nijkerkersluis

 • Coördinaten:

  52°15’44” N   5°28’16” E

In het zuidelijke deel van Flevoland ligt aan de overkant van Nijkerk het Hulkesteinse Bos, u maakt daar een prachtige wandeling. U kuiert niet alleen stukken door dat bos, maar ook over kilometerslange graspaden daaromheen en geniet daardoor ook van het weidse landschap waarin u moderne windmolens ziet draaien. De terugweg loopt afwisselend over stukken grasdijk en de stranden van het Nijkerkernauw, onderdeel van het Veluwerandmeer. Daarlangs lopend komt u ook over een stuk naaktstrand, dus daar moet u er wel tegenkunnen blote soortgenoten te zien. De route loopt voor ongeveer de helft over verharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Op een warme dag

Ineke Hutters, 19-06-2020

Mijn partner en ik combineerden een verblijf in het hotel van der Valk Almere met deze wandeling. Het was die dag erg warm. In tegenstelling tot mijn man ben ik een ervaren wandelaar, en hij vond daarom de route best zwaar! Veelal over graspaden en omgeploegde zandpaden. Gelukkig droog weer maar wel moeilijk te belopen. En dan het stuk langs het naaktstrand........ik had daar zelf geen probleem mee maar mijn man vond het ongemakkelijk en dat terwijl je gewoon parallel aan het strand kunt lopen en daar werd niets over gezegd in de route beschrijving! Dat vond ik een beetje jammer. Verder was het een mooie wandeling en hebben wij de dag goed besteed. Gelukkig hadden we wat reserve water in de auto gelaten want er is geen horeca onderweg! En wij raden ook aan deze route met lange broek te lopen ivm de brandnetels!

Mooie route, deel pad omgeploegd

Gerda, 26-04-2020

Prachtige route door bos en langs strandjes. Het lange pad om het bos (begin nr. 2) is over de hele breedte omgeploegd met hek ernaast. Loopt beetje lastig. Route langs strand iets drukker, in bos heel erg rustig, dus afstand houden is geen probleem op deze wandeling. Bij het beginpunt staat een eetkraampje wat ook nu open is.

Wandelen in coronatijd

Heleen en Jos, 19-04-2020

Thuiswerken, thuisblijfplicht, anderhalvemetersamenleving, coronahufter en intelligente lock-down. Zomaar een paar (nieuwe) woorden die de tijd van nu typeren. Wandelschaamte is ook zo'n nieuw woord. Ja, zo voelden wij ons wel een beetje toen we vandaag met het mooie weer wel gingen lopen, nadat we het prachtige Paasweekend netjes thuis waren gebleven. Deze wandeling hadden we er speciaal voor uitgezocht, het leek ons geen druk bezochte route. Ook gingen we heel vroeg op pad. En ons gevoel klopte, we kwamen nauwelijks iemand tegen. We zagen wel veel roofvogels en zwanen. Ook een stelletje baltsende futen. Veel vossenpoep op de paden, maar helaas lieten de vossen zelf zich niet zien. De ruige grasbaan (2) is momenteel omgeploegd. Het grootste deel heeft nog een smalle grasstrook waar je kunt wandelen, maar op sommige stukken moet over en door de klei geploeterd worden. Na de droogte van de laatste tijd gaf dat voor ons niet, het heeft ook wel weer wat. Op het graspad na het paaltje met rode kop (ook 2) liggen veel bomen om overheen te stappen, daardoor dachten we eerst fout te zitten, maar de routebeschrijving is gewoon foutloos! Het stuk langs het Nijkerkernauw vonden wij het mooiste stuk, vooral met de zon op het water. Na twee-en-half uur waren we terug bij de auto, die we onder de N301 hadden geparkeerd. Lekker gelopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info