Groene Wissel 452: Zeewolde

Het Horsterwold en De Stille Kern

Groene Wissel Zeewolde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Zeewolde

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Zeewolde
  Gelderseweg
  Zeewolde

 • Coördinaten:

  52°19’53” N   5°32’40” E

Ook al zijn ze heel anders dan de bossen op de Veluwe, de jonge bossen in de Flevopolder mogen er ook zijn: afwisselende bospercelen, makkelijk beloopbare boswegen, leuke slingerpaden, graslandjes, vaarten en vooral heel, heel erg stil. Halverwege kuiert u rakelings langs natuurreservaat “De Stille Kern”: een soort Oostvaardersplassen maar dan in het klein, compleet met een kudde wilde konikpaarden. Vanwege het ontbreken van duidelijke paden daarin, gaat deze route daar niet doorheen; u kunt er wel naar eigen inzicht in rondstruinen. De aan- en afloop door Zeewolde mag er ook zijn: relatief weinig door bebouwing en veel door brede, prachtige groen- en bosstroken langs waterpartijen en vaarten. Op die van Zeewolde na komt u onderweg geen horeca tegen. Op de bebouwing na is deze route grotendeels onverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gelopen route

Cees van der PIjl, 27-01-2016

fantastische wandeling en heel stil. wat een prachtig rustig deel van Nederland.

Reactie op Paden Stille Kern

Bart van der Schagt, 30-08-2015

Dan zijn die paden nieuw, toen ik daar was waren die er nog niet. Binnenkort zal ik de routebeschrijving daarop aanpassen. Bedankt.

Paden Stille Kern

Wan de Laar, 30-08-2015

Mijn opmerking hierover was meer voor de wandelaars dan voor jou bedoeld. Maar de betreffende paden zijn halfverhard en zullen niet snel verdwijnen. Je zou die route misschien als alternatief kunnen aanbieden (leuker dan dat overwoekerde graspad langs de vaart ;-) Maar ik schik me volledig in jouw beslissing, want je doet geweldig werk en ik heb grote waardering voor de prachtige wandelingen die je als Groene Wissel beschikbaar stelt. Daarvoor nogmaals dank.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info