Groene Wissel 452: Zeewolde

Het Horsterwold en De Stille Kern

Groene Wissel Zeewolde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Zeewolde

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Zeewolde
  Gelderseweg
  Zeewolde

 • Coördinaten:

  52°19’53” N   5°32’40” E

Ook al zijn ze heel anders dan de bossen op de Veluwe, de jonge bossen in de Flevopolder mogen er ook zijn: afwisselende bospercelen, makkelijk beloopbare boswegen, leuke slingerpaden, graslandjes, vaarten en vooral heel, heel erg stil. Halverwege kuiert u rakelings langs natuurreservaat 'De Stille Kern': een soort Oostvaardersplassen maar dan in het klein, compleet met een kudde wilde konikpaarden. Vanwege het ontbreken van duidelijke paden daarin, gaat deze route daar niet doorheen, u kunt er wel naar eigen inzicht in rondstruinen. De aan- en afloop door Zeewolde mag er ook zijn: relatief weinig door bebouwing en veel door brede, prachtige groen- en bosstroken langs waterpartijen en vaarten. Op die van Zeewolde na komt u onderweg geen horeca tegen. Op de bebouwing na is deze route grotendeels onverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Brendan Sheedy

Bart van der Schagt, 18-07-2019

Bedankt voor je aanvullingen, ga ik verwerken.

Groene Wissel Zeewolde

Brendan Sheedy, 18-07-2019

zaterdag 6 juli heb ik de Groene Wissel Zeewolde gelopen. Een makkelijk te volgen, rustige route. Er zijn een paar veranderingen in de routeomschrijving. Na punt 2 (regel 5-6) is er geen tweede pad, maar volg je het eerste zeer brede pad, het hoge gaashek rechts is er ook niet meer, net als het veerooster. Je kunt zien dat het veerooster is gevuld met grind. Hetzelfde is gedaan met het veerooster dat verderop in de route genoemd wordt. Op dit punt staat echter nog wel een bord met ''veerooster'' (punt 3 regel 23) De route is verder goed te volgen!

Gelopen route

Cees van der PIjl, 27-01-2016

fantastische wandeling en heel stil. wat een prachtig rustig deel van Nederland.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info