Groene Wissel 248: Zevenbergen

De Markdijk

Groene Wissel Zevenbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zevenbergen

 • Startadres:

  station Zevenbergen
  Stationslaan 1
  4761 BG Zevenbergen

 • Coördinaten:

  51°38’29” N   4°36’35” E

Moeders mooiste onder de Groene Wissels is het niet, maar toch: als u van open landschap houdt en het niet zo erg vindt grotendeels over verharde paden en wegen te lopen, dan is dit toch best een aardige wandeling. Langs de Sint Catharinakerk, over de Markt en de Zuidhaven wandelt u Zevenbergen uit. Daarna gaat u vanaf hoog gelegen dijken genieten van het grootschalige West-Brabantse akkerlandschap. Meestal is hier niet zoveel verkeer, dus daar zult u weinig last van hebben. Na de Zuiddijk komt het mooiste deel van deze route: de prachtige, bijna drie kilometer lange Markdijk met een fantastisch, weids uitzicht op de Krijtenburgse- en Grote Spiepolder. Deze dijk is voorzien van een halfverharde landweg, grasweg met fietspad en deels een zeer stil asfaltwegje. Het hoort hier eigenlijk niet te staan: u kunt deze route ook heel goed fietsen of op rollerskates afleggen... En..., 'elk nadeel heb z'n voordeel', Nordic Walkers hoeven onderweg niet van doppen te wisselen. Na Zevenbergen is er onderweg geen horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Winterwandeling over verharde wegen

Frits van Kinderen, 17-01-2016

Vandaag met mijn partner deze eenvoudige maar toch leuke wandeling gelopen door de polders en over de dijken met een schitterend winterzonnetje erbij , ook een compliment voor de perfecte aanwijzingen alles klopte exact!!

Groene Wissel Zevenbergen

Lien, 03-08-2012

Hoewel de routemaker deze wandeling 'niet moeders mooiste' noemt,heb ik vandaag een prachtige wandeling gemaakt,terwijl ik zonder veel verwachtingen de deur uitging om het maar eens te proberen.Mooi polderlandschap met hier en daar korenvelden en weids akkerland,beschaduwde bomendijken.Het weer was ideaal met zon,een verkoelende wind en witte wolken,dat is natuurlijk een factor van belang voor een wandeling als deze. Ik heb genoten en zou deze Groene Wissel aan iedereen aanbevelen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info