Groene Wissel 274: Zierikzee

Bolussen, Dijken en Mosselen

Groene Wissel Zierikzee
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Zierikzee

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Zierikzee
  Grachtweg
  Zierikzee

 • Coördinaten:

  51°39’15” N   3°55’24” E

Hoewel geen culinaire wandeltocht zult u toch van deze drie Zeeuwse specialiteiten gaan genieten. De bolus verorbert u op de heenweg tijdens de leuke wandeling door het schitterende historische centrum van Zierikzee, u komt langs zeker twee warme bakkers waar u ook een bakkie kunt doen. Spot gelijk al een van de vele restaurantjes waar u na de wandeling (vanaf het eindpunt bent u met ruim vijf minuten weer in het centrum) lekker kunt gaan “mosselen”. Tussen deze twee culinaire activiteiten wandelt u over de hoge Deltadijk en geniet van de weidse uitzichten over de Oosterschelde aan de ene en de natuurgebieden (de “Inlagen”) aan de andere kant van deze imposante dijk. Daarna volgen een paar rechte, maar wel rustige plattelandsasfaltwegjes door het strakke Zeeuwse akkerlandschap naar de oude Schouwsedijk met daarlangs kronkelend een oude kreek. Wandelend over de (deels gras) kruin van deze bijna 4 km lange dijk bent u na het Kaaskenswater (een oude kreekarm aan de rand van Zierikzee) weer snel bij de bushalte. Na en voor Zierikzee is er onderweg geen horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Wan de Laar

Bart van der Schagt, 01-06-2014

De kaartinzet voor de omleiding heb ik verwijdert, bedankt voor het melden!

Werkzaamheden voltooid

Wan de Laar, 31-05-2014

Vandaag gewandeld rond Zierikzee en geconstateerd dat de werkzaamheden aan de dijk voltooid zijn. Er is geen noodzaak meer voor omleidingen. Veel grashoppen is er echter niet meer bij. Het gebied rond Suzanna's Inlaag is niet (meer) toegankelijk. Het grootste deel van de wandeling is nu ook voorzien van wandelknooppunten.

Tijdelijk omleiding i.v.m. werkzaamheden.

Bart van der Schagt, 11-07-2013

Ad Kooij, bedankt voor hetmelden. Het kaartje is (ook tijdelijk) aangepast.

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info