Groene Wissel 161: Zoetermeer

Groene singels en parken

Groene Wissel Zoetermeer
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Zoetermeer

 • Startadres:

  station Zoetermeer
  Nelson Mandelabrug 6
  2719 EZ Zoetermeer

 • Coördinaten:

  52°2’55” N   4°28’37” E

U zult verbaasd zijn hoeveel groen deze moderne stad de wandelaar heeft te bieden: bijna onafgebroken wandelt u door parken, langs de Stadsboerderij en de vele singels naar de buitenkant van de stad. Vanaf daar wandelt u langs de Zoetermeerse Meerpolder naar en door het prachtige grote (hoge) Buytenpark, aangelegd op de vuilstort van Rotterdam en Den Haag en met een spectaculair uitzicht op de skyline van Den Haag. Het laatste deel gaat door het uitgestrekte, waterrijke Westerpark (met horeca).

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Zoetermeer

Ellen, 12-11-2016

Vrijdag 11 november 2016 deze groene wissel gelopen, het was de meest verrassendste wissel die we gelopen hebben, nooit gedacht dat het daar zo mooi zou zijn. Het was ook prachtig zonnig herfst weer. wat hebben wij vaak tegen elkaar gezegd( groepje van 3) jeetje wat mooi hier , nooit gedacht. ook het eerste stukje langs de singels was verrassend. Echt een aanrader.

Gps

Yolanda, 18-02-2015

Vandaag een GPS gehuurd in Den Haag en daarom een wandeling daar in de buurt gezocht. Ik was door onderstaande reacties nieuwsgierig geworden. Conny overdrijft schromelijk! Misschien te druk door de tijd van het jaar dat zij daar liep? Vandaag was het heerlijk rustig, ja wat verkeerslawaai af en toe maar niet onoverkomelijk. Leuke stukken genoeg en zelf heb ik geen moeite met het over asfalt lopen. Wij hebben in ieder geval genoten van deze prachtige route! Met die GPS loopt het heerlijk relaxed, je hoeft niet te stoppen om te lezen of puzzelen of zo, prima!

GW Zoetermeer

Ellen van O., 22-11-2013

De laatste reactie van Conny van Loon op deze wandeling was nogal negatief. Nu ken ik Zoetermeer als een groene stad, dus de hoogste tijd om zelf poolshoogte te gaan nemen. Eerst de route in de gps gedownload en daarop gelopen. Dat is perfect. Nergens gezoek. Ik heb de route linksom gelopen. Dan duik je meteen het groen in en het Westerpark. Prachtige paadjes met veel geel, bruin, groen en rood herfstblad. Echt genieten. Het verkeerslawaai viel mee. De windrichting en kracht zijn bepalend en vandaag hoorde ik het verkeer nauwelijks. Bij de bowling even wat gedronken en het toilet bezocht. Daarna door in de richting van de skibaan. Lekker struinen over kleine paadjes en een fantastich uitzicht op de skyline van Den Haag en de omgeving. Bovenop kijk je 360 graden rond. Weer afgedaald en in de richting van de Meerpolder. Tot hier toe was het alleen maar genieten. Ik kwam alleen een paar honden bezitters tegen en een mountainbiker. Veel vogels, vooral gaaien en eksters, maar ook twee fazanten, smienten en een zilverreiger. Na de kinderboerderij moet je Zoetermeer door om weer bij het station uit te komen. Dat is inderdaad het minste stuk van de route. Toch is ook hier gezocht naar mooie singels en stukjes groen. Het laatste stuk naar het station lukt dat niet meer. De route linksom lopen is wellicht bevredigender dan andersom. Ik heb vandaag een heerlijke dag gehad.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bowling en recreatiecentrum Westerpark

Heuvelweg 4

2716 DZ Zoetermeer

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info