Groene Wissel 231: Zuidbroek

Over Slochteren's gasvelden

Groene Wissel Zuidbroek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Zuidbroek

 • Startadres:

  station Zuidbroek
  Stationsstraat 5
  9636 BA Zuidbroek

 • Coördinaten:

  53°9’33” N   6°51’55” E

Diep onder de vette klei van het Groninger akkerland ligt die enorme gasbel waar u en ik onze kleibintjes op koken en de Nederlandse Staat een centje aan verdient. Uiteraard moet de Nederlandse Aardolie Maatschappij (N.A.M.) dat gas wel eerst naar boven halen en distribueren. Met deze leuke en afwisselende wandeling door de dorpjes Zuidbroek en Noordbroek, door bossen, over uitgestrekte akkers, een lommerrijke rustieke landweg maar ook enkele lange rechte wegen gaat u daar ook iets van zien: deze wandelroute voert u namelijk langs een paar aardgaslocaties van de NAM, leuk om eens zien waar ons aardgas vandaan komt! Onderweg komt u na Zuidbroek geen horeca meer tegen, in Noordbroek is echter wel een supermarkt waar u wel wat kunt kopen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Blij verrast met deze route.

MB, 17-05-2012

Vanmorgen heb ik de wandeling 'Over Slochteren's gasvelden' (nr. 231) gelopen en ik moet zeggen dat ik blij verrast was. Ik woon 4 km van de route vandaan en kwam op plekjes waarvan ik het bestaan niet kende. Het stuk op de heenweg door Zuidbroek (vanaf de Aldi waar ik m'n auto geparkeerd had) tot aan de Sappemeersterweg was prachtig, zeker met het zonnetje van vanmorgen. En de hond mocht hele stukken los, ook prettig. Van de Sappemeersterweg tot aan 't Veen was recht toe recht aan, even een iets minder leuk stuk, maar daarna weer mooi over een landweggetje Zuidbroek in lopen. Al met al bij goed weer een plezierige tocht met prima routebeschrijving. Bedankt voor het uitzetten ervan!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info