Groene Wissel 123: Zwolle

Zwolse Wateren

Groene Wissel Zwolle
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Zwolle

 • Startadres:

  station Zwolle
  Stationsplein 16
  8011 CW Zwolle

 • Coördinaten:

  52°30’19” N   6°5’30” E

Maak op een leuke manier kennis met deze dynamische stad; u wandelt eerst even door een park en dan door de oude stadskern met fraaie oude gebouwen en gezellige winkelstraten. Daarna kuiert u langs de stadssingel, met enkele historische stadsmuurrestanten, via de groenstroken langs de Nieuwe Vecht de stad uit naar het landelijke buitengebied. Daar wandelt u over rustige asfaltpaden, een landweg, een oud kerkepad en slingerende paden door een natuurontwikkelingsgebied weer naar de stadsrand. Na het Almelose Water en het waterrijke park De Wezenlanden wandelt u door de sfeervolle authentieke wijk Assendorp weer het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel Zwolle

Maureen, 21-10-2012

Duidelijke beschrijving, maar route valt wat tegen doordat groot deel door (naar mijn mening) minder aantrekkelijke delen van de stad gaan. Binnenstad en stuk buiten de stad zijn wel mooi, maar de stukken daartussen zijn saai en te lang.

De wandeling gelopen

Martin, 15-03-2012

Ik moet eerlijk zeggen dat deze wandeling mij toch tegenviel. Vandaag op een rustige donderdag gelopen, maar een te groot deel van de wandeling loop je op of langs wegen waar veel auto's rijden, wat storend was. Ook eenmaal terug van het plattelandsdeel loop je langs/door saaie woonwijken en kantoren. Het begin door het oude deel van Zwolle is zeker leuk, de rest kan ik - helaas - niet aanbevelen.

Winterwandeling

Leon, 07-01-2012

Inderdaad een leuke kennismaking met de stad en het landelijke kader waar de stad zich in bevind. Erg geschikt voor deze periode, zowel omdat je haast nergens last hebt van de vele regenval, alsook omdat het groen vooral bestaat uit gras en dat is nu even groen als in voorjaar of zomer. Echte winterwandeling dus. Wat verder leuk is: heel plotseling bevind je je weer in het oude centrum.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info