Groeten uit Gerwen

Rondwandeling Nuenens Broek en omgeving

Groeten uit Gerwen
 • Bron:

  Agnes Leijen

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Nuenen

 • Startadres:

  dorpsboerderij Weverkeshof
  Jhr. Hugo van Berckellaan 5
  5671 CH Nuenen

 • Coördinaten:

  51°28’51” N   5°33’15” E

Vanaf Dorpsboerderij De Weverkeshof loop je meteen langs een fraai traject van de Hooidonkse Beek richting windmolen De Roosdonck. Via oude dreefpaden wandel je langzaamaan richting natuurgebied Het Nuenens Broek. Onderweg kun je even uitrusten op een grote boerenbank: als je goed kijkt dan zie je dat er een foto van een boerenfamilie op staat afgebeeld. Via smalle paadjes zul je mooie plekjes in Het Nuenens Broek ontdekken en laat de Hooidonkse Beek zich weer zien. De route brengt je vervolgens over een boerenlandpad binnendoor naar Gerwen. Bij de St. Clemenskerk, ooit door Vincent van Gogh getekend, staat een stoer bronzen trekpaard. Via de dorpskern van Gerwen ga je weer terug richting Dorpsboerderij De Weverkeshof.

Reacties op wandelingen

Modder

Agnes Leijen, 13-01-2021

Hallo Krista, Leuk dat je een reactie hebt geplaatst en fijn te horen dat je het een mooie route vond. Ik ben verbaasd dat het stuk voor nr. 5 niet drassig was. Dat is daar meestal wel het geval. Ik neem aan dat je elders in het Nuenens Broek door de mud moest? Tja, dat hoort er in dit natuurgebiedje wel een beetje bij. Gelukkig is het niet altijd even voorspelbaar waar het modderig is want hierdoor krijgt de wandeling wel een avontuurlijk tintje!

Mooie wandeling, wel heel drassig!

Krista van den Boogaart, 10-01-2021

Grote stukken zijn momenteel bijna onbegaanbaar, garantie op modder op je schoen én broek is er zeker. Het is wél een mooie route. Het stuk waar gewaarschuwd wordt voor drassig (bij 5) was juist prima begaanbaar. Heel leuk dat in de routebeschrijving wetenswaardigheden over de omgeving zijn toegevoegd.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info