Groeten uit Waalre

Rondwandeling om Waalre

Groeten uit Waalre
 • Bron:

  Agnes Leijen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Waalre

 • Startadres:

  brasserie 't Stationskoffiehuis
  Willibrorduslaan 137A
  5581 GD Waalre

 • Coördinaten:

  51°23’31” N   5°27’35” E

Tijdens deze zeer landelijke wandeling rondom Waalre kom je een grote variatie aan landschappen tegen en een aantal historische karakteristieken. Heel bijzonder is het kleinschalige beekdallandschap bij de Dommel, ten westen van Waalre. Zo zag het er een eeuw geleden ook uit: een meanderende beek met hooilanden, houtwallen en natte houthakbosjes. Maar de wandeling begint op de drogere gronden van de Gemeentebossen. Je kruist een oude spoorbaan die tussen Valkenswaard en Eindhoven liep en nu een snelfietsroute is. Ten zuiden van Waalre wandel je door het historische buurtschap Loon met beschermd dorpsgezicht, vanwaar je via een eeuwenoud kerkepad de wandeling voortzet. Na een fraaie brug over de Keersop kom je bij de Watermolen de Volmolen uit. Iets verderop blijft de Dommel op gepaste afstand en voel je weer droge grond onder je voeten. Via boerenlandpaden ga je richting 'Het Gat van Waalre', een grote waterplas ontstaan door zandwinning.

Reacties op wandelingen

Hoge brug

Agnes Leijen, 13-01-2021

Hallo Lara, Bedankt voor je reactie. Leuk te horen dat je de wandeling mooi vond en jammer dat je net dat mooie stukje langs de Dommel niet hebt kunnen lopen. Ik heb zelf geen hond dus ik heb er helemaal niet bij stilgestaan dat die brug voor honden een probleem zou kunnen zijn. Ik ga er meteen bij de wandeling op de wandelzoekpagina een opmerking over plaatsen. Groetjes van Agnes

Hoge brug lastig voor grote honden

Lara Loopt, 10-01-2021

Dit is een prachtige tocht, maar wandelaars met hond moeten rekening houden met een hoge brug over de Dommel tussen punt 4 en 5 op de kaart. Het is een steile trap omhoog en vervolgens over een metalen balk. Er zitten wel leuningen langs, maar tussen grondbalk en leuning zit geen 'opvulling'. Dit is dus geheel open. Mijn herder vond het doodeng. Met veel moeite kreeg ik haar op de trap maar de balk deed ze niet. Overzwemmen met lange lijn was ook geen optie, behoorlijk wat stroming en hoge walkanten. Ik ben dus omgedraaid, terug naar de weg en over Timmereind gelopen. Dan mis je wel een mooi stuk, inclusief de Volmolen wat een leuke stek is. Wie zijn hond kan dragen heeft geen probleem.

Mooie wandeling

Agnes Leijen, 22-06-2020

Hallo Krista, Wat leuk dat je zo enthousiast bent over deze route. Het is inderdaad een heer afwisselende wandeling met leuke horecaplekken. Altijd fijn te horen dat de routebeschrijving heel duidelijk is. Mocht je deze wandeling overigens iemand een keer cadeau willen doen: De 'groeten uit...' serie (waaronder deze wandeling) is uitgegeven in de vorm van waterafstotend vouwkaartje in een handgemaakt zakje van paraplustof :)).

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info