Haags buurtleven

Wandelen door aantrekkelijke stadswijken

Versiedatum: 01-01-2024

Joods HerdenkingsmonumentJoods KindermonumentDe ElectriciteitsfabriekBelgisch Park. AntwerpsestraatBelgisch Park. Villa hoek Antwerpsestraat en LuiksestraatVilla KlattewegVilla De Zeemeeuw WagenaarwegVisserijbuurt. Willem BeukelszoonpleinVisserijbuurt. Houtskeletwoningen
10 KM
Start:

station Den Haag Hollands Spoor, \'s Gravenhage

Details

Den Haag is een stad van uitersten. Enerzijds is het de hofstad, een toeristenstad, de politieke hoofdstad van Nederland, het centrum van internationale diplomatie, een belangrijke cultuurstad en de internationale stad van vrede en recht. Anderzijds zijn er achterstandsbuurten die in schril contrast staan met het bloeiende politieke, culturele en diplomatieke leven.
De armste buurten zijn de Schilderswijk en Transvaalkwartier. Ze zijn echter niet alleen arm en hebben een achterstand, maar ze hebben ook een bepaalde aantrekkelijkheid over zich die een stadswandeling de moeite waard maakt. Op deze wandeling worden niet alleen deze buurten bezocht, maar ook een deel van de Stationsbuurt (de wijk Huygenspark), Chinatown in de Haagse binnenstad (vroegere Joodse buurt), het Regentessekwartier en het Zeeheldenkwartier. De laatste twee zijn geen achterstandswijken maar middenklassebuurten die behoorlijk contrasteren met de armere buurten op de route. Ook in dit opzicht is den Haag een stad van uitersten.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info