Hart van het Groene Woud

Van station Boxtel naar station Best

Hart van het Groene Woud
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Boxtel

 • Startadres:

  station Boxtel
  Stationsplein 3
  5281 GH Boxtel

 • Coördinaten:

  51°35’2” N   5°19’4” E

Alle tekenen van bewoning zijn voorbij het dorpje Lennisheuvel op slag verdwenen. Al wandelend langs een beekje, door stille bossen en landgoederen kom je helemaal tot rust. Met wat geluk sta je in natuurgebied De Scheeken misschien wel oog in oog met een edelhert. Maar ook zonder zo'n 'wilde' ontmoeting is deze wandeling beslist de moeite waard.
De wandeling gaat van station Boxtel naar station Best en is 14,5 km lang. Het is niet mogelijk om de route in te korten.
Honden zijn aangelijnd toegestaan, maar verboden in het edelhertengebied. Een alternatieve route is aangegeven op kaart.

Reacties op wandelingen

Langs de edelherten v/h Groene Woud

Kees van der Sijs, 05-11-2018

J.l. zaterdag deze aardige wandeling gemaakt. De start doet wat somber aan met die lelijke industrie-gebouwen, maar al gauw wordt dat beter met dat leuke St. Jozefkapelletje bij de Lennisheuvel. Verderop loop je een heel eind over een graspad langs de Heerenbeek, heerlijk in de stilte. Dan het bos in, het najaar is er al flink op streek, wat de merken valt aan de verkleuring van de bomen in de bekende herfsttinten. Tegen het einde kom je langs het gebied van de edelherten en waarempel: ik zie daar in de verte een hertejong wegspringen in het veilige bos. Jammer dat het laatste deel wat verstoord wordt door het lawaai van het voortrazende treinverkeer tussen Eindhoven-Tilburg v.v. Al met al zeker een mooie tippel, voor iedereen aan te raden. De markering met afbeeldingen van herten voldoet prima. Ik begin nu al weer uit te kijken naar de 4 nieuwe NS-wandelingen van volgend jaar.

Hart van het Groene Woud

Wim van den Broek, 10-04-2018

In een woord geweldig. Het stukje industrieterrein ziet er perfect en netjes verzorgd uit. De koffie bij Meneer Klaver is voortreffelijk en goed getimed in de route, slecht na een paar km. De route, is voortreffelijk gemarkeerd, beter hebben wij ze nog niet meegemaakt. Bij de splitsing na ongeveer 7 a 8 km kan misschien een kleine markering naar rechts richting Best aangegeven worden, desnoods schrijven. Dit voor mensen die alleen op de markeringen afgaan. Maar, het heeft geen probleem opgeleverd. Alles bij elkaar een heel mooie rustige tocht. De treinen op het laatste stuk konden het niet winnen van deze tocht. Voor ons 5 sterren.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Meneer Klaver

Lennisheuvel 57

5281 LD Lennisheuvel

Grieks restaurant Corfu

Stationsstraat 94

5281 GG Boxtel

Herberg De Schutskuil

Oude Grintweg 100

5688 MB Oirschot

Hotel-café-restaurant Plein2

Stationsplein 2

5281 GH Boxtel

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info