Havenstad Vlissingen

Havenwandeling

Versiedatum: 09-10-2023

Vlissingen boulevardoude havengroene boulevardloodswoningenWesterscheldeWindorgelscheldekwartierVisserijkadeBoeienstationVlissingen WesterscheldeVlissingen Vissershaven
9 KM
Bron:

Kees Volkers

Start:

station Vlissingen

Details

Vlissingen vormt tegenwoordig met Terneuzen en Gent het havenbedrijf North Sea Port. Vlissingen is de stad van Michiel de Ruyter, als zeehaven heeft ze een rijk verleden. Van de oudste havens - uit de 14e t/m 17e eeuw - is een deel gedempt, maar een deel nog in gebruik als jacht- of loodshaven. De 19e-eeuwse havens zijn dankzij de visserij, de veerboot naar Breskens en de scheepswerf van Damen Yachting nog vol leven en de boulevard biedt vrij uitzicht op het drukke zeevaartverkeer op de Westerschelde. Kortom, in Vlissingen is het havengevoel volop te beleven.
Vanaf station Vlissingen komen we meteen bij de 1e en 2e Binnenhaven, waar de vissersschepen liggen; vandaar wandelen we naar de Dokhaven, ooit het domein van de Admiraliteit en de Schelde-werf, nu getransformeerd tot een fancy woonwijk met veel sporen van het rijke verleden. Via de knusse binnenstad lopen we over de ooit sjieke Badhuisweg naar het Vlissingse strand. Vandaar wandelen we de hele boulevardstrook af. Deze bestaat uit vier gedeelten met een eigen karakter, maar elk met een formidabel uitzicht op de druk bevaren Westerschelde. Onderweg nemen we nog een lusje mee langs de oudste havens in de vesting, onder het wakend oog van Michiel de Ruyter. Via de Nieuwe Sluis komen we weer uit bij het station.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info