Het Everloo Roderveld

Rossum, natuurgebieden, bossen, vennetjes, havezate Het Everloo

Het Everloo Roderveld
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Rossum

 • Startadres:

  kulturhus de CoCeR
  Thijplein 1
  7596 KM Rossum

 • Coördinaten:

  52°21’6” N   6°55’22” E

Een fraaie wandeling door de gebieden Het Everloo en het Roderveld. Landgoed Het Everloo - met een havezate met dezelfde naam - is eigendom van Natuurmonumenten die het met financi?le steun van leden kon aankopen bij het 100-jarig jubileum. In dit bosrijke natuurgebied is het prachtig wandelen over lommerrijke lanen en smalle spannende bospaadjes. Het Everloo is in de oorlogsjaren een toevluchtsoord geweest voor onderduikers die er een goede schuilplaats hadden.
Een ander gebied waar gewandeld wordt is het Roderveld dat naadloos aansluit op Het Everloo. In het Roderveld tref je vennetjes aan en bossen met loof- en naaldbomen maar ook heide. Er komen zeldzame planten voor zoals witte klaverzuring, heksenkruid, moeraswolfsklauw en zonnedauw. En dieren als boom- en heikikker, vuurgoudhaantje, tjiftjaf en de fitis. Het Roderveld is ook in beheer bij Natuurmonumenten.
Als startpunt voor deze route is gekozen voor het sympathieke kerkdorp Rossum alwaar het na de wandeling zeer zeker de moeite waard is om nog even rond te kijken in de Plechelmuskerk, een in een aan de Delftse School verwante bouwstijl gebouwde kerk.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 11-04-2021

Wij hebben net als de vorige wandelaars genoten van deze afwisselende wandeling. Onderweg zijn er genoeg leuke/interessante bezienswaardigheden te zien. Onderweg hebben we nog reebok gespot, maar jammer genoeg geen foto van kunnen maken. Op sommige stukken was het heel modderig, maar met goede schoenen is het te lopen. De routebeschrijving is prima. Op naar de volgende wandeling van Truus Wijnen.

Wandelen in Twente, Roderveld-route

B. Beld, 07-03-2021

Roderveld-route in Rossum gaat door een fantastisch stukje natuurschoon: puur genieten dus (reaktie van Wolbert dd. 02-03 slaat nergens op, hij of zij kan beter thuis blijven). Wederom een knappe prestatie van Truus W. om mensen te laten genieten van uiterst fraaie onbekende stukjes Twente. Groet, B&P Beld

Route Rossum, Het Everloo, Rode Veld

Anne M, 07-03-2021

Vanmorgen deze prachtige wandeling voor de 2e keer gelopen, afwisselende natuur, leuk gebied, ivm Corona bij de start leuke bank om koffie/thee te drinken, voldoende parkeergelegenheid en anders een bushalte dichtbij. We hebben mensen gesproken die ook het boekje van Truus Wijnen, 'Wandelen in Twente' Nij zich hadden en deze wandeling liepen. Zij waren ook heel enthousiast. Voor elk wat wils! Wij hebben genoten en geen laarzen nodig, het kan er op een bepaalde plek soms lekker nat zijn, dat is bij de voormalige kleifabriek nabij het Kleigat=Veldplas. Geen zon, maar wel een prachtige wandeling!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Twente

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Twente

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info