Het Groot Huisven-rondje

Door het noordelijk deel van de Groote Heide

Het Groot Huisven-rondje
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Heeze

 • Startadres:

  kerk, Heeze
  Jan Deckersstraat 24
  5591 HS Heeze

 • Coördinaten:

  51°22’40” N   5°34’41” E

Deze wandeltocht is een korte variant op de 23km lange tocht 'Door het Groot Huisven'. De wandeltocht gaat door het noordelijk deel van het natuurgebied de Groote Heide. Dit deel van de Groote Heide bestaat naast bos ook uit uitgestrekte heidegebieden met vennen en imposante stuifduinen met vliegdennen. Enkele mooie vennen zijn het Diepe Meerven en het Drooge Meerven. Het Groot Huisven is de naam van een voormalig, zeer groot heide-ven. Het betreft een ruim 2,5 km lange, tamelijk grillige laagte, met een omvang van omstreeks 150 ha. Het destijds vermoedelijk grootste heideven van Nederland is rond 1920 ontgonnen tot weiland. Een stukje van de tocht gaat door dit voormalige ven, het reliëf van de oeverzones zijn nog (zichtbaar!) aanwezig in het landschap. Op de route komt men ook enkele bezienswaardigheden tegen zoals de bergkorenmolen Sint Victor. Deze beltmolen heeft de hoogste molenbelt van Nederland. Deze is namelijk 7 meter hoog. Verder het schilderachtige buurtschap Kerkhof.

Reacties op wandelingen

Reactie op E.H. de la Parra

Adrie Raaijmakers, 11-08-2014

Leuk dat U het een mooie wandelingen heeft gevonden. In de directe omgeving van het Witven zijn in het voorjaar boswerkzaamheden geweest, de beschrijving is direct na het beëindigen van deze werkzaamheden opgesteld, mogelijk zijn de onduidelijkheden hier een gevolg van. Het idee om de nummering ook op het kaartje te plaatsen neem ik mee. Wat de routebeschrijving betreft, het blijkt toch lastig te zijn in het vinden van een goede balans bij het beschrijven van voldoende aanwijzigingen. Ik ben erg benieuwd naar de aanwijzingen die U als overbodig heeft ervaren. U kunt contact met mij opnemen via info@klikprintenwandel.nl, bij voorbaat bedankt!

Routebeschrijving

E.H. de la Parra, 11-08-2014

Mijn vriendin en ik hebben deze wandeling gisteren 10 augustus gelopen gewapend met GPS, routebeschrijving en kaartje. Het was een prachtige wandeling, maar de routebeschrijving was niet altijd even duidelijk. We hadden op een bepaald moment het idee dat de routebeschrijving niet klopte met de Gps-track (ter hoogte van het Witven bijv.) Verder zou het handig zijn als de nummering in de beschrijving ook op het kaartje terug te vinden zou zijn. In de beschrijving staan veel overbodige aanwijzingen die alleen maar verwarrend werken en zonder GPS waren we er waarschijnlijk niet uitgekomen. Ik ga deze wandeling in de nabije toekomst zeker nog een keer lopen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Koffer

Jan Deckersstraat 53

5591 HP Heeze

Restaurant Artist

Jan Deckersstraat 43

5591 HP Heeze

Restaurant Boreas

Jan Deckersstraat 7

5591 HN Heeze

Tapperij De Zwaan

Kapelstraat 23

5591 HC Heeze

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info