IJsselpad traject 1 Westervoort - Giesbeek (wintervariant)

Lijnwandeling langs het splitsingspunt van de IJssel en langs de bovenloop van IJssel

IJsselpad traject 1 Westervoort - Giesbeek (wintervariant)
 • Bron:

  IJsselpad

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Westervoort

 • Startadres:

  station Westervoort
  Zuidelijke Parallelweg 1
  6931 CZ Westervoort

 • Coördinaten:

  51°57’48” N   5°58’4” E

De route begint met een aanloop door de lommerrijke Dorpsstraat van Westervoort en de smalle, maar karakteristieke Rijndijk. Daarna steekt u door naar het verdeelwerk en het splitsingspunt van Rijn en IJssel, met een mooi uitzicht over de Rijn. De IJssel is hier nog maar smal. De route loopt eerst over fietspaden, terug bij de Rijndijk volgt een traject van een kleine twee kilometer langs een niet al te drukke verkeersweg. Fietspaden en betrekkelijk autoarme wegen wisselen elkaar af, maar u blijft zicht houden op de rivier en op de bossen van de Veluwe aan de overkant. De tocht leidt u via een door Vereniging Natuurmonumenten gemarkeerd voetpad door de Koppenwaard. Voorbij Lathum voert de route over de oude bandijk van het buurtschap Bahr, met nog een aantal karakteristieke boerderijen. Na Bahr volgt u de padenstructuur van het dagrecreatieterrein langs de Gieseplas, een van de zandwinplassen bij Giesbeek. Als het er niet al te druk is, kunt u er zelfs een strandwandeling van maken.Van deze route bestaat ook een 'zomervariant'. Wij bevelen de zomervariant (19 km) aan, maar deze kan alleen gelopen worden van eind april tot eind september in verband met een voet- en fietsveer over de Valeplas dat alleen in die maanden vaart. Zie voor de vertrektijden van het pontje over de via http://nl.deveerstal.nl, zoeken onder 'Openingstijden'.

Reacties op wandelingen

Reactie op Fokke

Stefan Horn, 02-06-2020

Beste Fokke, bedankt voor de melding. Het ommetje door de Koppenwaard zit nu bij de twee etappes in WandelZapp.

Gebruik Wandelzapp

Dolf Logemann, 01-06-2020

Geen miskoop, Fokke. Het pad door de Koppenwaard bij Lathem is een recente routewijziging; voorheen was de Koppenwaard niet toegankelijk. De GPX-track van de Wandelzapp is nog van voor die tijd. Er is nog één stukje in het IJsselpad waar de route is vernieuwd, namelijk bij de Vreugdenrijkerwaard ten noorden van Zwolle. Ook hier kan je tegenwoordig door de uiterwaard lopen. Ik zal voor beide etappes snel zorgen voor een nieuwe track. Voor de rest van de route moeten er geen problemen zijn. Veel wandelplezier, Dolf Logemann (auteur van het IJsselpad)

Gebruik WandelZapp in IJsselpad

Fokke Blaauw, 31-05-2020

Eergisteren begonnen met IJsselpad. Daarom ook de app WandelZapp aangeschaft. Al bij de eerste etappe gaat het mis met de app. Het ommetje door de Koppenwaard bij Lathum is in de app niet terug te vinden, niet in de zomer- en wintervariant van de route. Ik had de app nu juist gekocht om letterlijk de route bij de hand te hebben i.p.v. het boekje. Miskoop?

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info