IJsselpad traject 1 Westervoort - Giesbeek (wintervariant)

Lijnwandeling langs het splitsingspunt van de IJssel en langs de bovenloop van IJssel

Versiedatum: 04-10-2023

Splitsingspunt van Rijn en IJssel Boerderijen langs de dijk in BahrDe eerste kilometer van de IJsselBoomgroep bij het splitsingspunt
19 KM
Bron:

IJsselpad

Start:

station Westervoort

Details

De route begint met een aanloop door de lommerrijke Dorpsstraat van Westervoort en de smalle, maar karakteristieke Rijndijk. Daarna steekt u door naar het verdeelwerk en het splitsingspunt van Rijn en IJssel, met een mooi uitzicht over de Rijn. De IJssel is hier nog maar smal. De route loopt eerst over fietspaden, terug bij de Rijndijk volgt een traject van een kleine twee kilometer langs een niet al te drukke verkeersweg. Fietspaden en betrekkelijk autoarme wegen wisselen elkaar af, maar u blijft zicht houden op de rivier en op de bossen van de Veluwe aan de overkant. De tocht leidt u via een door Vereniging Natuurmonumenten gemarkeerd voetpad door de Koppenwaard. Voorbij Lathum voert de route over de oude bandijk van het buurtschap Bahr, met nog een aantal karakteristieke boerderijen. Na Bahr volgt u de padenstructuur van het dagrecreatieterrein langs de Gieseplas, een van de zandwinplassen bij Giesbeek. Als het er niet al te druk is, kunt u er zelfs een strandwandeling van maken.

Van deze route bestaat ook een 'zomervariant'. Wij bevelen de zomervariant (19 km) aan, maar deze kan alleen gelopen worden van eind april tot eind september in verband met een voet- en fietsveer over de Valeplas dat alleen in die maanden vaart. Zie voor de vertrektijden van het pontje over de via http://nl.deveerstal.nl, zoeken onder 'Openingstijden'.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info