IJsselpad traject 11 Kampen - Ramspol (slotetappe)

Lijnwandeling langs de IJsselmonding

IJsselpad traject 11 Kampen - Ramspol (slotetappe)
 • Bron:

  IJsselpad

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Kampen

 • Startadres:

  station Kampen
  Stationsplein 1
  8267 AB Kampen

 • Coördinaten:

  52°33’36” N   5°55’16” E

LET OP: momenteel is er voor de terugweg geen busvervoer tussen het eindpunt en station Kampen. Dit i.v.m. wegwerkzaamheden aan de N50. Na 1 oktober is de dijk tussen de onderdoorgang van de N50 en het eindpunt bovendien afgesloten voor voetgangers en fietsers. Deze situatie duurt tot 1 april.Deze laatste etappe van het IJsselpad eindigt voorbij IJsselmuiden wijds, zoals je van een rivier verwacht. De tocht loopt op dit traject vrijwel geheel over de dijken die de IJssel begeleiden naar zijn eindpunt in het Ketelmeer en de IJsseldelta. Deels zijn dit fietspaden en deels graspaden. De IJssel zelf is niet op zijn fraaist, waar deze is ingebed binnen zijn kaden, met geen of zeer smalle uiterwaardjes. Wel fraai zijn de wijdheid en de luchten boven de polders van het Kampereiland en de eilandenarchipel van de IJsseldelta op het laatste stuk van de route. Bijzonder is ook de ontmoeting met de balgstuw van Ramspol, het eindpunt van de route aan het Ramsgeul en de toegang tot het Zwarte Meer. De bushalte die u terugbrengt naar station Kampen is dan niet ver meer.

Reacties op wandelingen

Etappe 11 Kampen - Ramspol

Dolf Logemann, 18-09-2020

Bedankt voor deze melding. Heel vervelend om aan het eind van de wandeldag tot de conclusie komt dat de weg is opgebroken en dat er geen bus rijdt. Op de website 9292ov zie ik dat de werkzaamheden duren t/m 10 oktober. Wandelaars dienen dus rekening te houden met dit euvel. Omdat de dijk vanaf de onderdoorgang van de N50 tot Ramspol tussen 1 oktober en 1 april sowieso verboden toegang is vanwege de ganzen die in dit gebied overwinteren, is het dus raadzaam om deze laatste etappe uit te stellen tot na 1 april 2021. Jammer, maar helaas.

Geen bus tot 2-11

W. Beekhuis, 18-09-2020

Gisteren de laatste etappe gelopen van dit prachtige pad. Bijna in Ramspol aangekomen blijkt de gehele weg afgesloten en er rijden geen bussen tot 2 november. Daar sta je dan, asfalt schrapende wagens en wagens die het oude asfalt wegvoeren. Er wordt hard gewerkt. Nog 10 km lopen! Twee van ons krijgen gelukkig een ritje van een bewoner naar het eindpunt van de blokkade en lopen vandaar naar Kampen om de auto op te halen. Waarschuw de wandelaars op de sites!

Geen info - onhandig...

Willem Grooters, 22-11-2019

Prima dat je aangeeft dat het traject tussen Kampen en Rampspol gesloten is, maar de kaart, beschrijving en GPS track tussen Kampen en Ramspol niet beschikbaar zijn heeft daar toch niets mee te maken?.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info