Kapelletjespad Beuningen - rondje Lutterzand

Dinkel, Sterrenbos, Mariabeelden, landkruisen

Kapelletjespad Beuningen - rondje Lutterzand
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Beuningen Overijssel

 • Startadres:

  bushalte Beuningen
  t.h.v. Denekamperstraat 49
  7588 PS Beuningen

 • Coördinaten:

  52°21’37” N   6°59’12” E

Vanaf de bushalte Beuningen loopt de route langs het Sterrebos naar Beuningen, waar een Mariabeeld voor de kerk staat. Daarna langs de rivier de Dinkel naar Mekkelhorst, waar twee landkruisen staan. Na het natuurgebied Lutterzand gaat de tocht langs een landkruis terug naar Beuningen en de bushalte.

Dit is de 23e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Afstand

Marycke Naber, 18-11-2019

Dankjewel voor je positieve reactie. Afstandmeten.nl geeft 16 km aan, dat is vaak te weinig. Mijn curvimeter geeft 17 km aan, dus daar houd ik het maar op.

Landkruisen

Chris den Hengst, 18-11-2019

Zaterdag 16 november gelopen. Frisse winderige dag. De beschrijving geeft mooie info. Prachtige herfstkleuren en een prima lunch bij Florilympha. Wat we niet goed begrepen was de afstand, wij konden er niet meer van maken dan een krappe 15 km. Voor alle zekerheid nog nagemeten op de kaart en ook daar.

Dinkel

Frits Schipper, 19-04-2019

Het belooft een stralend zonnige Goede Vrijdag te worden, maar als ik om 07.30 uur begin aan de rondwandeling Beuningen - rondje Lutterzand is het nog een beetje frisjes. Ik loop door het Sterrebos en even later, na de brug, langs het kunstwerk 'De Ontmoeting'. Nieuwsgierig als ik ben kijk ik ook even in het kistje: een soort xylofoon waarop het Twentse volkslied te spelen is. Ik hou het bij een vrije improvisatie en loop verder langs de meanderende Dinkel. Soms is het een klein riviertje en dan wordt-ie weer breder. Mooi om hier zo te kunnen wandelen en te genieten van de natuur. Ik kom weer een bekend kanaal tegen: het Omleidingskanaal. Dan door het Lutterzand, weer zo'n prachtig natuurgebied. Ik loop hier helemaal alleen, kom niemand tegen, alleen in de verte is het verkeersgedruis te horen. Onderweg natuurlijk weer een paar landkruizen en Maria's gezien. Terug bij de auto is het al een stuk warmer geworden....

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info