Kapelletjespad Borne - rondje Zenderen

Mariakapellen, kruisbeelden, beekdalen

Kapelletjespad Borne - rondje Zenderen
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Borne

 • Startadres:

  station Borne
  Parallelweg 1
  7622 NB Borne

 • Coördinaten:

  52°18’0” N   6°44’53” E

Vanaf station Borne loopt de wandeling langs de Joodse begraafplaats en via onverharde paden het dorp uit. Daarna via het Wandelpad Zendersche Esch Zuid, onder meer langs de heringerichte Azelerbeek, naar Zenderen. Daar bevinden zich Mariakapel Zenderse Esch, een landkruis en Mariakapellen in het Carmelitessenklooster, het Kloosterbos en de Maria Onbevlekt Ontvangenkerk. Na de Kloostergaarde en de stalen figuren van Middeleeuws Weleveld komt u via de Bornsche Beek, een Calvarieberg op de algemene begraafplaats en de Mariakapel in de Sint Stephanuskerk terug bij station Borne.
Dit is een extra lus aan het begin van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Aanvulling

Marycke Naber, 20-07-2019

Dankjewel Annie en Joop. Fijn dat jullie genoten hebben! Ik heb Klumpertsweg naar rechts negeren toegevoegd. Hilbertsweg naar links negeren had ik al vermeld.

Aanvulling nr. 8 in tekst.

Joop Zengerink, 20-07-2019

Goedendag Marycke, woensdag 17 jullie met ideaal wandelweer deze bijzonder mooie, afwisselende wandeling gemaakt. Na de koffiestop bij Erve Hondeborg en de lunch bij theehuis de De Karmeliet, hebben we na de wandeling door de mooie tuin de route vervolgd. Volledigheidshalve zou in de tekst na nr. 8 toegevoegd kunnen worden: -' Klumpertsweg van rechts' en Hilbertsweg naar links negeren. Met vriendelijke groet, Annie en Joop Zengerink .

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info