Kapelletjespad Daarle - Vroomshoop

Den Ham, Mageler Esch, de Zandstuve

Kapelletjespad Daarle - Vroomshoop
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Daarle

 • Startadres:

  bushalte 'n Tip
  t.h.v. 'n Tip 7
  7688 RR Daarle

 • Coördinaten:

  52°25’56” N   6°32’16” E

Vanaf de bushalte in Daarle loopt de route via de Daarler esch, het brinkdorp Den Ham, de Mageler Esch en natuurgebied de Zandstuve naar station Vroomshoop. Deze keer geen Mariakapel of landkruis, wel een mooi gebied.

Dit is de negende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling.

Reacties op wandelingen

Zandstuve

Frits Schipper, 09-11-2018

Een dagje vrij genomen om het Kapelletjespad verder te volgen. Om kwart voor negen had ik de auto bij 'n Tip geparkeerd en even later was ik op pad. Eerst door het kleine dorpje Drle richting het grotere dorp Den Ham met als eindbestemming Vroomshoop. Voor november was het weer best nog aangenaam. Het zonnetje scheen gedurende een groot deel van de wandeling. En al waren er op deze wandeling dan geen kapelletjes te zien, er waren wel imposante oude (Daarle en Den Ham) en nieuwe (Vroomshoop) kerken te zien. En zoals al eerder gezegd, elke wandeling heeft iets wat er bovenuit stijgt, en in dit geval is dat het natuurgebied De Zandstuve. Een mooie slingerroute door dit natuurgebied. Genieten van de herfstkleuren, van het zonnetje dat door de bomen schijnt. Vanaf de Zandstuve loop je zo Vroomshoop binnen, je zult daar maar dichtbij wonen! Als tieners fietsten wij (een kameraad en ik ) wel eens vanuit Borne naar Vroomshoop, hij had daar familie wonen en een heel leuk nichtje....

Station Geerdijk gesloten

Marycke Naber, 10-05-2016

Aangezien station Geerdijk per 31-04-2016 is gesloten, is het eindpunt station Vroomshoop geworden en heb ik de route omgeleid via Den Ham en de Mageler Esch, nog mooier en meer horeca onderweg!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Activiteitencentrum Het Punt, Vroomshoop

Burgemeester Koetjestraat 2-4

7681 ZP Vroomshoop

Eetcafé De Gulle Goedzak

Hammerstraat 2

7681 DC Vroomshoop

Café-cafetaria 'n Tip

'n Tip 7

7688 RR Daarle

Restaurant Prosecco

Tonnendijk 2

7681 BN Vroomshoop

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info