Kapelletjespad Geesteren - rondje Manderveen

Mariakapellen, landkruisen, Broekbeek

Kapelletjespad Geesteren - rondje Manderveen
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Geesteren (Ov)

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Geesteren (Ov)
  Dorpsstraat
  Geesteren (Ov)

 • Coördinaten:

  52°25’16” N   6°44’14” E

Na een Mariakapelletje op het kerkhof en de Pancratiuskerk met aan de zijgevel een groot kruisbeeld en binnen een Maria-altaar ziet u in de pastorietuin een Mariakapelletje. Vervolgens loopt de route via een landkruis en de Broekbeek naar Manderveen, waar een landkruis bij een boerderij staat. Op de terugweg passeert u nog twee Mariakapellen.

Dit is een extra lus (etappe 11a) van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Rondje wandelen

Frits Schipper, 30-11-2018

Als je, zoals ik gedaan heb, na het kapelletjespad Kloosterhaar - Geesteren ook nog het rondje Manderveen er gelijk achter aan loopt, dan loop je tot aan de Broekbeek een paar kilometer van het voorafgaande kapelletjespad. Maar als je dan weer langs de Broekbeek loopt, kun je weer genieten van het wandelen langs het water. Leuk om even bij de familie Haarhuis op het erf te mogen komen om daar het landkruis te mogen zien. Een mooie (dialect)tekst staat naast het landkruis. 'Heenig an'wandel ik verder. Ik kom nog een paar Mariakapellen tegen, waaronder de Mariakapel De Loo-Esch, deze maand een jaar geleden ingezegend door pastoor Pikkemaat.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info