Kapelletjespad Glanerbrug - Enschede Stroinkslanden

Ecopark, heideveld Kersdijk, Aamsveen, landgoed

Kapelletjespad Glanerbrug - Enschede Stroinkslanden
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Glanerbrug

 • Startadres:

  station Enschede Glanerbrug
  Kerkstraat 70
  7532 AV Enschede

 • Coördinaten:

  52°13’7” N   6°58’25” E

Vanaf station Glanerbrug loopt de route langs de Onze Lieve Vrouwe van de Allerheiligste Rozenkranskerk met Mariakapel. Na Glanerbrug volgen het Ecopark, Babybos Eschmarke en het heideveld Kersdijk. Daarna in het grensgebied met Duitsland het hoogveengebied Aamsveen. Ten zuiden van Enschede loopt u via de Berenbroekslanden en het landgoed Smalenbroek naar de bushalte in de wijk Stroinkslanden.

Dit is de 30e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Aamsveen

Frits Schipper, 19-07-2019

Laat ik eerst maar even zeggen dat ik van de muggen geen last heb gehad en dat alle paden van Glanerbrug tot Enschede Stroinkslanden prima te bewandelen waren. Eerst natuurlijk even een kijkje nemen in de R.K. kerk en dan door Glanerbrug naar het Ecopark, langs het kunstwerk 'Haakse Haas'. Van het ene natuurgebied in het andere, van het Ecopark naar het Babybosch Eschmarke. Meer dan 2000 baby's zijn er in het jaar 2000 geboren en er zijn dus ruim 2000 bomen geplant! Het is hier mooi wandelen en verderop wordt het nog mooier: lopen over de heide over smalle paadjes. Na een eindje lopen over een asfaltweg maak ik een rondje om het Aamsveen. Een mooi verhaal over de 'hé-männekes' en het gerimpelde oude wijf. Altijd leuk om zulke 'volksverhalen'te lezen. Je merkt dat je hier over hoogveen loopt, het veert een beetje, de ondergrond is niet zo hard als op bospaden. Je zou bijna medelijden krijgen met de ossen die rondjes moesten lopen in kluunplaats de Zeggeltsdel. Na het Aamsveen is het enkele kilometers lang over asfalt lopen, lange rechte wegen. Hierna duiken we gelukkig weer het bos in, langs een beukenlaan, weer stukje over asfalt en weer een bospad in. Langs Dragonheart en niet veel later ben ik al bij de bushalte, waar ik gelukkig niet lang hoef te wachten op de bus.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Twentse Es

Keppelerdijk 200

7534 PA Enschede

Café-restaurant Sandersküper

Alstätter Brook 34

48683 Ahaus-Alstätte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info