Kapelletjespad Haaksbergen - Bentelo

Mariakapellen, beekdal, Beckum, Bentelo

Kapelletjespad Haaksbergen - Bentelo
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Haaksbergen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Haaksbergen
  t.h.v. Zeedijk 11
  Haaksbergen

 • Coördinaten:

  52°9’12” N   6°44’37” E

Na de NH kerk en de St. Pancratiuskerk met een Mariakapel loopt de route via de synagoge, de moskee, een grafmonument met piëta op de RK begraafplaats en de gereformeerde kerk het centrum van Haaksbergen uit. Daarna via het buitengebied naar de St. Bonifatiuskerk met Mariakapel en ernaast een Mariakapelletje. Vervolgens langs de Hagmolenbeek en via bos en hei naar Beckum met de H. Blasiuskerk. Tot slot via het Lonink voetpad en langs de Hagmolenbeek naar Bentelo met de O.L.V. van Altijddurende Bijstandkerk.
Dit is de 40e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling.

Reacties op wandelingen

Twickel

Frits Schipper, 08-11-2019

Voor de laatste keer rij ik naar Haaksbergen voor een volgende etappe van het Kapelletjespad. Het is frisjes als ik langs de protestantse kerk, de Pancratiuskerk, de synagoge, de moskee en de Gereformeerde Maranathakerk loop. Alle geloofsgemeenschappen op een route, het lijkt het 'Kerkepad' wel. Dit wordt een wandeling met veel kerken en kapellen. Eerst een eindje door Haaksbergen, dan even buiten de stadsgrens en vervolgens er weer binnen om bij de HH. Bonigatius en Gezellenkerk te kijken. Langs het Grintenbosch en dan een lange rechte weg. Dan volgt er een mooie wandeling langs bos en de Hagmolenbeek. Langs de oever is flink gemaaid en dat maakt het lopen af en toe wat moeilijk, want al het gemaaide ligt min of meer op het wandelpad. Al verder wandelend kom ik op het landgoed Twickel terecht. Nooit geweten dat Twickel ook hier landgoederen heeft. Ik ken alleen het Twickel rond Delden. Ook over dit landgoed is het een genot om te lopen, te genieten van de natuur, ook in de herfst. In Beckum staat de deur van de H. Blasiuskerk al open, dus ik kan zo binnenlopen om even naar de Mariakapel te kijken. Dan kom ik op bekender terrein, Loninkvoetpad en het pad langs de Hagmolenbeek en de wijngaard. Dan ben ik in Bentelo. De O.L.V. van Altijd Durende Bijstandkerk heb ik vaak van buiten gezien, maar ben er nog nooit binnen geweest. (maar dat geldt voor meer katholieke kerken). Voor ik naar de bushalte loop ga ik nog even naar de oude kerk op het industrieterrein kijken.

Bos Twickel

Huub, 16-10-2018

De paden in het bos van Twickel zijn toegankelijk. En ze zijn bovendien heerlijk om te lopen, zeker nu het bos in herfstkleuren is gehuld.

Bos Twickel

Marycke Naber, 13-10-2018

Aangezien ik in Zwolle woon, heb ik de route aangepast aan de hand van Streetview en afstandmeten.nl. Ik ben er niet zeker van of de paden in het bos van Twickel (op de hoogte van routepunt 6) nog toegankelijk zijn. Zo niet, volg dan daarvóór de wit-roodmarkeringen t/m de hei. Graag reactie!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Halfweg

Pastoor Ossestraat 40

7554 SW Beckum

Café-restaurant De Hagmöll en IJssalon Spoolder

O.L. Vrouwestraat 2

7497 MA Bentelo

Cafetaria Damen

Veldmaterstraat 65

7481 AC Haaksbergen

Grand café Centraal

Markt 21

7481 HS Haaksbergen

Het Wapen van Beckum

Beckumerkerkweg 20

7554 PV Beckum

Restaurant Bij Boenders

Beckumerkerkweg 20

7554 PV Beckum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info