Kapelletjespad Haaksbergen - rondje Sint Isidorushoeve

Mariakapellen, pastorietuin, Groot Scholtenhagen

Kapelletjespad Haaksbergen - rondje Sint Isidorushoeve
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Haaksbergen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Haaksbergen
  t.h.v. Zeedijk 11
  Haaksbergen

 • Coördinaten:

  52°9’12” N   6°44’37” E

Vanwege de aanleg van de N18 heb ik de route gedeeltelijk moeten omleggen, waardoor in het buitengebied helaas minder onverharde wegen. Na de NH kerk en de St. Pancratiuskerk met een Mariakapel en een Mariakapel in buitenwijk De Els loopt de wandeling nu langer door buitenwijken, maar wel via een mooie groene route. In Sint Isidorushoeve bevinden zich een in 2015 gerestaureerde pastorietuin en een Mariakapel in de kerk. De terugweg loopt via landweggetjes en graspaden naar park Groot Scholtenhagen en vervolgens via een onverhard pad naar het busstation.
Dit is een extra lus (nummer 39a) van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 800 km!). Dat begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids Twentse Kruistochten afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Zie hieronder.

Reacties op wandelingen

N18

Frits Schipper, 25-10-2019

Vanaf het busstation loop ik eerst langs de protestantse kerk en op weg naar de Pancratiuskerk lees ik de diverse informatieborden die op de verschillende gebouwen staan. Haaksbergen heeft nog aardig wat monumentale villa's en gebouwen. Na een eindje door het centrum loop ik door de buitenwijken van Haaksbergen. Vooral in de wijk Hassinkbrink vallen de grote, soms monumentale woningen op. Dan ben ik Haaksbergen uit en loop richting Sint Isidorushoeve. Ook al een pleisterplaats van de Haaksbergse Kennedymars. De oude Russische MIG straaljager staat nog steeds op de parkeerplaats... Lopend door de pastorietuin, richting H. Isidoruskerk zie ik in een van de geboeuwen nog wel een heiligenbeeld achter het raam staan. De kerk is helaas gesloten, alleen dinsdag, donderdag en zaterdag geopend. Dan komen we eindelijk weer in een groen gebied terecht het Kötterbos, langs de motorcrossbaan van de HAMC. Het parcours ziet er zo wel aardig spectaculair uit en aan de grote sporen/groeven te zien wordt er met meer dan alleen motoren gecrost. Na dit stukje natuur volgt de lange asfaltweg, door Holthuizen en over de N18. Dit is wel even afzien. De N18 heeft meer voordelen voor de automobilist dan voor de wandelaar (en fietser). Door Brammelo wandelend kom ik weer bij park Groot Scholtenhagen en loop ik weer dezelfde route naar het busstation als bij het rondje Het Lankheet.

Prima

Gerrit-Jan van den Berg, 09-10-2018

dan gaan we hem binnenkort nog eens weer lopen.

N18

Marycke Naber, 09-10-2018

Dankjewel Huub en Gerrit-Jan! Ik heb de route omgelegd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Centraal

Markt 21

7481 HS Haaksbergen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info