Kapelletjespad Overdinkel - Glanerbrug

Gerardus Majellapark, (Maria)kapellen, Gronau

Kapelletjespad Overdinkel - Glanerbrug
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Overdinkel

 • Startadres:

  bushalte R.K. Kerk, Overdinkel
  t.h.v. Hoofdstraat 76
  7586 BV Overdinkel

 • Coördinaten:

  52°14’25” N   7°1’55” E

Vanaf de bushalte in Overdinkel loopt de route door het Gerardus Majellapark met een aantal kapellen. Vervolgens via een Mariakapel, de 'Ebeltjeshof', een onverhard voetpad en een fietspad naar de Duitse grens: de rivier de Dinkel. In Gronau treft u een Jozefkapel, in de Antoniusbasiliek een Mariakapel en een middeleeuws Mariabeeld. Na het stadspark staat in de wijk Beckerhook een Mariakapel. Via het smalle Subgangsdieksken en een onverhard pad bereikt u de grens bij de brug over de Glanerbeek. Tot slot komt u via het Redemptoristenpark en de RK begraafplaats met twee Mariakapellen bij het station van Glanerbrug.

Dit is de 29e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Veel kapellen

Frits Schipper, 19-07-2019

Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het laatst een kapelletjespad heb gelopen. Slecht weer-dagen, vakantie en andere beslommeringen waren daar debet aan. vandaag kon ik dus weer op pad, vanuit Overdinkel. Eerst door het Gerardus Majellapark, een mooi park om door te lopen, hier lopen dus in oktober veel pelgrims. Het labyrint laat ik maar links liggen. dat zou waarschijnlijk teveel tijd kosten om de uitgang weer te zoeken. Op de algemene begraafplaats bezoek ik even het graf van Ebeltje: het ligt helemaal achteraan. Doorlopend kom ik aan in Gronau en even later passeer ik de getransformeerde watertoren - die lijkt het - beklommen wordt door vreemde figuren. Eerder zag ik ook al een beetje vanuit de verte het Pop- en Rockmuseum, dat ik nog steeds een keer wil bezoeken. In de Antoniuskerk is net een mis aan de gang als ik er binnenloop, niet in de kerk zelf maar in een zijzaaltje. Ik hoor zingen en zie hosties uitdelen? Ik vergeet naar het moderne varken te kijken. De Dinkel in Gronau is deels drooggelegd, waarschijnlijk om alle troep die er in ligt, o.a. fietsonderdelen e.d eruit te halen. Tenslotte kom ik weer terug in Nederland, maak een wandeling over het Ariëns Zorgpaletterrein, bezoek de begraafplaats en loop dan naar de bushalte m vandaar verder te gaan met het volgende kapelletjespad.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie tuincentrum Wolters

Hoofdstraat 275

7586 BS Overdinkel

Gasthof Gleis

Amtsvennweg 58

48599 Gronau

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info