Kapelletjespad Rossum - Beuningen

(Maria)kapellen en landkruisen, Roderveld, landgoed Everloo

Kapelletjespad Rossum - Beuningen
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Rossum Overijssel

 • Startadres:

  bushalte Grotestraat, Rossum
  t.h.v. Grotestraat 30
  7596 KE Rossum

 • Coördinaten:

  52°21’16” N   6°55’28” E

Vanaf de bushalte Grotestraat loopt u naar de H. Plechelmuskerk met diverse kapellen. Daarna langs een Mariakapel en een drietal landkruisen naar het mooie Roderveld en landgoed Everloo. Tot slot loopt de route langs een landkruis naar de bushalte bij Beuningen.

Dit is de 22e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Bospad

Frits Schipper, 29-03-2019

Vanuit Rossum loop ik langs de kroezeboom van Rossum. Ik ken alleen de kroezeboom van Fleringen (misschien bekender omdat-ie ouder is?). Het pad over het weiland is makkelijk te volgen, het pad het bos in is even zoeken, maar dan loop je ook weer door een mooi natuurgebied, het Roderveld. Echt een kronkelpad door het bos, goed opletten op de boomwortels die her en der op het pad naar boven komen. Dat hier in het Roderveld fossiele haaientanden zijn gevonden, bijzonder... Het tramhuisje en het infobord had ik al eens eerder bezocht, loop nu gewoon door over het smalle pad met een paar vlonders. Door naar Het Everlo, waar op het dak van het grote gebouw een ooievaar bezig is met het netjes maken van haar nest. Even later vlijt ze zich neer. Mooi om te zien. Beetje apart om hier een bordje met de gemeente Losser te zien, kwam dit al eens tegen op een eerdere wandeling. Sneller dan gedacht nader ik Beuningen. Aangezien Denekamp vlakbij ligt, besluit ik niet op de bus te wachten, maar gewoon naar de auto aan de Oranjestraat te lopen. Nota bene: het weer was een stuk aangenamer dan een paar weken geleden, toen ik vanuit Denekamp twee rondjes liep. Toen druilerig en koud, nu grotendeels zonder jas kunnen lopen.

Fout in beschrijving

Marycke Naber, 07-08-2016

Hartelijk dank! Ik heb de zin geschrapt.

Fout in beschrijving

M J Benkers, 04-08-2016

Bij de punten 12 en 13 op pagina 3 staat twee maal dezelfde instructie Ga bij 1e kruising LA, een breed graspad met een greppel aan uw linkerhand. Ga na een paar vlonders aan het eind van het pad RA, een karrenspoor. vr groeten, Mies

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Hutten

Grotestraat 4

7596 KE Rossum

Havezathe Het Everloo

Everlostraat 16

7596 MR Rossum

Koffie- en theehuis 't Stekkie

Hamsweg 1

7596 MV Rossum (Ov)

Kulturhus de CoCeR

Thijplein 1

7596 KM Rossum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info