Kapelletjespad Tubbergen - Vasse

Veel landkruisen en Mariakapellen, beek

Kapelletjespad Tubbergen - Vasse
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Tubbergen

 • Startadres:

  bushalte Julianastraat, Tubbergen
  t.h.v. Julianastraat 6
  7651CT Tubbergen

 • Coördinaten:

  52°24’31” N   6°46’50” E

Vanaf de bushalte Julianastraat loopt de route, na een eventueel bezoek aan de St. Pancratiusbasiliek, door het park bij de voormalige havezate De Eeshof, langs een landkruis en de heringerichte Markgraven. Daarna langs twee Mariakapellen en door een mooi natuurgebied met een ven bij Manderveen. Tot slot langs twee landkruisen naar de bushalte bij de HH Joseph en Pancratiuskerk met Mariakapel te Vasse.Dit is de veertiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Route aangepast

Marycke Naber, 25-12-2018

Dankjewel, Frits. Ik heb de route aangepast: eerder LA en dan maar wat langer over de asfaltweg naar Mariakapel De Loo-Esch. Zo te zie moet dat lukken. Anders toch maar rechtdoor en de Mariakapel links laten liggen. Deze staat trouwens ook aan de etappe Geesteren - rondje Manderveen die ik afgelopen september heb ontwikkeld. Veel plezier verder met het volgen van het Twentse Kapelletjespad!

Kronkels

Frits Schipper, 24-12-2018

Eindelijk weer een droge dag en de gelegenheid om nog een wandeling van het Kapelletjespad te doen. Tubbergen uit en een mooi stukje wandelen langs de Markgraven. Wel oppassen geblazen, ging bijna onderuit door de drassige/gladde grond. Verder lopend over karrensporen, halfverharde wegen en zandpaden kom ik bij een ven bij Manderveen en volg ik een kronkelig pad door een mooi natuurgebied. Na nog een karrenspoor met links en rechts weiland/akkers kom ik op de asfaltweg naar Vasse. Als ik vlak bij de bushalte ben, komt de bus aanrijden; ik kan dus direct instappen. Opmerking: Bij punt staat 'ga de 2e halfverharde weg LA, aan het RA over de asfaltweg.' De halfverharde weg linksaf is nu afgesloten, er is een hek geplaatst met 'Eigen weg' (zie foto). Recht doorlopend kom je wel weer op de route terecht, maar mis je de Mariakapel De Loo-Esch.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bakkerij-lunchroom De Kleibakker

Grotestraat 30

7651 CJ Tubbergen

Bistro De Kruidentuin

Hardenbergerweg 105

7678 VR Geesteren

Café-cafetaria Fox

Harderbergerweg 5

7651 LJ Tubbergen

Café-Restaurant Bolscher

Denekamperweg 135

7661 RJ Vasse

Gasterij De Bakker

Noordik 8

7661 RC Vasse

Voormalig hotel-restaurant Tante Sien

Denekamperweg 210

7661 RM Vasse

Ria's Eetcafé

Uelserweg 125

7663 TD Mander

Rustpunt Herterij Twente

Meyersweg 8

7678 SH Geesteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info