Kapelletjespad Vasse - rondje Hesingen (Du)

Mariakapellen, Mandercirkels, Dal van de Mosbeek

Versiedatum: 04-03-2024

Mariakapel Hezingen Mariakapel HH Jozef en Pancratiuskerk Processievaandel kerk Vasset KruudnhöfkeLourdesgrot kerkhof VasseMariakapel ManderBij de MandercirkelsMandergrafveldZandafgravingHesingenUitzicht vanaf uitkijktoren Zum LönsbergHügelgräberheide HesingenHügelgräberheide HesingenPaardenslenkteUitzicht over Dal van de Mosbeek   Sluisje Molen van Bels  Achterkant Molen van Bels Molenvijver Molen van BelsMariakapel Hezingen Net buiten Vasse de bult op
16 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte RK-Kerk, Vasse

Details

Vanaf de bushalte R.K. Kerk lopen we langs de HH Joseph en Pancratiuskerk, een Lourdesgrot op het kerkhof en een Mariakapel. Daarna langs de Mandercirkels, het Hunebed Mander, het Mandergrafveld en een zandafgraving naar de horeca met uitzichttoren in Hesingen (Duitsland). Vervolgens via de Hügelgräberheide en langs de Paardenslenkte naar de watermolen van Bels in het Dal van de Mosbeek. Tot slot langs de Mariakapel van Hezingen en over de Tutenberg terug naar de bushalte.

Dit is de vijftiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 800 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info