Kapelletjespad Vasse - rondje Hesingen (Du)

Mariakapellen, Mandercirkels, Dal van de Mosbeek

Kapelletjespad Vasse - rondje Hesingen (Du)
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vasse

 • Startadres:

  bushalte RK-Kerk, Vasse
  t.h.v. Denekamperweg 200
  7661RM Vasse

 • Coördinaten:

  52°26’1” N   6°49’59” E

Vanaf de bushalte R.K. Kerk lopen we, na een bezoek (in de zomer) aan de HH Joseph en Pancratiuskerk, langs een Lourdesgrot op het kerkhof en een Mariakapel. Dan langs de Mandercirkels, het Hunebed Mander, het Mandergrafveld en een zandafgraving naar de horeca met uitzichttoren in Hesingen (Duitsland). Vervolgens via de Hügelgräberheide en langs de Paardenslenkte naar de watermolen van Bels in het Dal van de Mosbeek. Tot slot langs de Mariakapel van Hezingen en over de Tutenberg terug naar de bushalte.

Dit is de vijftiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Dal van de Mosbeek

Frits Schipper, 27-12-2018

De kerkklokken van de HH Joseph en Pancratiuskerk luiden juist negen keer als ik de auto op de parkeerplaats van de kerk zet. Na twee dagen stil zitten en met enkele verplicht vrije dagen begin ik aan het rondje Hesingen.. Een van de mooiere wandelingen van het kapelletjespad: de Mandercirkels, Hunebed Mander, de grafheuvels, de zandafgraving en dat alles door prachtige natuurgebieden, Dal van de Mosbeek en het Springendal. Later nog door een stukje Duitsland (de uitkijktoren heb ik maar links laten liggen) en door heidegebied. Onderweg is er veel te zien. Over de Tutenberg (kende ik nog niet), lopend over bospaden die geheel bedekt waren met boombladeren. En wat een rust, kilometers lopen zonder iemand tegen te komen....

Verbetering routebeschrijving

Marycke Naber, 01-11-2015

Hartelijk dank voor de opmerkingen! Ik heb de tekst aangepast.

Mooie wandeling in elk jaargetijde maar nu extra

Gerrit-Jan van den Berg, 31-10-2015

Er zitten wel een paar dingen in de omschrijving die verwarrend zijn, zeker als je niet van hier bent :-) 1 blz 2 waar je schrijft pad voor de hei naar rechts negeren ga verderop het eerste pad scherp naar rechts. Dat is na 5 meter en dan kom je hopeloos aan het dwalen, ik zou schrijven negeer de eerste twee paden naar rechts en neem dan het pad scherp naar rechts. 2 bld 3 onderaan 1 na onderste bullet. zou ik schrijven Ga het volgende pad (bij oranje pijl) Ra en blijf deze oranje pijl volgen tot voetgangerssluis. (anders ga je bij een volgende pijl recht door en dat is niet de bedoeling. 3 laatste bullet op deze bldz wandelpaal 79 is verdwenen. (Gewoon weglaten is duidelijk genoeg). Verder een heerlijke wandeling ook over stukjes die wij nog niet kenden. Dank daarvoor.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info