Kapelletjespad Vroomshoop - Kloosterhaar

Mariakapel, kloosterresten, Engbertsdijksvenen

Kapelletjespad Vroomshoop - Kloosterhaar
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vroomshoop

 • Startadres:

  station Vroomshoop
  Stationslaan 7
  7681 DL Vroomshoop

 • Coördinaten:

  52°27’26” N   6°34’17” E

Vanaf station Vroomshoop loopt de route naar de moderne Mariakapel bij de St. Willibrordkerk aan het Overijssels Kanaal te Geerdijk. Vervolgens door het ontginningsgebied bij Vroomshoop, langs het Nieuwe Stroomkanaal en door het bos van Landal De Vlegge naar Sibculo, waar overblijfselen van het voormalige cisterciënzerklooster te zien zijn. Tot slot via het prachtige veengebied de Engbertsdijksvenen naar de bushalte in Kloosterhaar.Dit is de tiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling.

Reacties op wandelingen

Levend Hoogveen

Frits Schipper, 23-11-2018

Vanmorgen in de vrieskou begonnen aan de wandeling van Vroomshoop naar Kloosterhaar. Na een bezoekje aan de zeer moderne, maar wel mooie Mariakapel kom ik na een eindje lopen langs het kanaal op een 2 kilometer lange rechte weg. Af en toe rijdt er een auto voorbij. Links en rechts akkers en weilanden. Eenmaal wordt ik opgeschrikt omdat er een grote zwerm vogels - met veel lawaai - opvliegt. Dan een mooi stukje langs het Nieuwe Stroomkanaal. Bij, in en na Sibculo wordt de wandeling pas echt mooi. Eerst voor Sibculo een eindje door het gebied van Landal de Vlegge, met een mooie vijver. Langs de kloostertuin, op weg naar het mooiste gebied van deze wandeling: Engbertsdijkvenen. Een groot veenmoeras met nog aardig wat levend hoogveen. Het is wel te zien dat het hier ook lang niet geregend heeft. Het is heel mooi wandelen hier, veel afwisseling in dit hoogveengebied. Grote plassen water, berkenbos, veen en nog veel meer wandelpaden om te lopen. In de zomer moet het nog mooier zijn, maar dan ook dichtbevolkt met muggen!

Kloostertuin

Marycke Naber, 13-10-2016

Bedankt voor de tip!

Kloostertuin Sibculo

Agatha, 22-09-2016

Op Monumentendag 2016 is de nieuwe Kloostertuin in Sibculo geopend. De tuin is aangelegd op de oude fundamenten van het klooster, naast het omheinde graf.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Paviljoen De Vlegge

Valkenlaan 1-a

7693 VD Sibculo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info