Groene Wissel 585: Keulen: binnenstad en parken

Binnenstad en parken

Keulen: binnenstad en parken
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Keulen

 • Startadres:

  station Köln
  Bahnhofsvorplatz
  50667 Köln

 • Coördinaten:

  50°56’36” N   6°57’30” E

Na een blik op de imposante Domkerk van Keulen te hebben geworpen wandelt u even langs de Rijn en maakt daarna kennis met een wat onbekend en lekker rustig deel van de stad. Daar ziet u vaak abrupte overgangen van verschillende bouwstijlen. Na de oude stadsrand volgt het meest groene deel van deze wandeling: u kuiert een flink stuk door het August Sanderpark, steekt middels een voetbrug een spooremplacement over, maakt een miniboswandeling en komt tot slot door de romantische Stadtgarten. Langs prachtige kerken (die u kunt bezoeken), indrukwekkende gebouwen, door groenstroken en plantsoentjes en langs de enorme kantoren, radio- en televisiestudio's van de WDR gaat u op weg naar de historische, horecarijke binnenstad. Daar is het in de nauwe straatjes met de meest prachtige, honderden jaren oude panden echt genieten geblazen. U komt daar ook door een enkel hofje, langs het oude Stadhuis en over de Alter Markt. Na de talrijke terrasjes langs de Rijn loopt u na een rondje om de Domkerk zo het station in.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prima wandeling!

Hans van Teeffelen en Margreet Strijker, 28-11-2015

Prima wandeling! Duidelijk, kloppend en je komt op plekken waar je anders nooit komt.

GW Keulen 21-10-2015

Gerrit-Jan, 25-10-2015

Wat is dat toch makkelijk, je stapt uit de auto / trein en begint meteen aan de wandeling. Wij waren op doorreis voor een wandelvakantie in het Saarland en hebben de kans gegrepen deze GW te lopen. Omschrijving prima, klopte feilloos en je ziet toch wel even de hoogtepunten van deze in onze ogen relaxte stad. De Dom is natuurlijk het hoogtepunt maar ook andere veel modernere gebouwen zijn mooi. En ja een rivier door de stad maak het af. Zo mooi en altijd wat te kijken. Bedankt voor de GW Bart !! mede namens mijn vrouw natuurlijk.

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info