Knopenrondje Brielle

Vestingwerken aan de Maasmond

Versiedatum: 23-11-2022

9 KM
Start:

TOP Brielle

Details

Rondom Brielle kun je heerlijk struinen langs historische rijkdommen en het waterrijke buitengebied. We starten de wandeling langs de stadsgracht en kruisen de N218 voordat we vanaf de zuidkant de wal betreden. De route volgt het hoofdpad, langs bastion V tot VII en duikt daarna bij de sloepenloods het stadje in. De toren van de Sint Catharijnekerk trekt ons naar het centrum. Op het gezellige pleintje achter de kerk, slaan we linksaf de smalle Kaatsbaan in om vervolgens via het Asylplein en de Geuzenstraat uit te komen bij de centrum haven. Aan de oostzijde van de vesting zien we de korenmolen en het Kruithuis alvorens we via de Kaaipoort het buitengebied in trekken. We volgen het fietspad dat slingert langs het Brielse meer. Het Vrijheidsbos is het keerpunt, waarna we over de onverharde dijk terug richting het stadje lopen.

Tip: De Brielse Dom (Sint-Catharijnekerk) is regelmatig open voor bezoek. Je kunt bovendien de toren beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht. https://debrielsedom.nl/toeristeninfo/.
Honden: het wandelen met hond is niet toegestaan op het dijkpad met schapen tussen knooppunt 53 en 54. Als alternatief wandel je van knooppunt 53 naar 58 via een woonwijk met een stukje losloopgebied, of je kort de route in.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info