Knopenrondje Gees

Vanuit het moerasbeekdal naar bos en heide

Versiedatum: 17-07-2023

Moerasbeekdal GeeserdiepMotte KlinkenbergUitzicht vanaf de GoringdijkPad naar de KlinkenbergMotte KlinkenbergVeld pitrus in de BergstukkenEven een wat breder padGrote grazers in het beekdalGeeserdiepRietvelden GeeserdiepBoswachterij GeesBoswachterij Gees, over onverharde padenVen in boswachterij GeesKarrenspoor over heideveld Hoge StoepSporen van een ree op het zandpadWandelbankje met heerlijk uitzicht
8 KM
Start:

parkeerplaats boswachterij Gees

Details

De Boswachterij Gees is een van de stille gebieden in Drenthe. Een knopenrondje voor rustzoekers dus! We beginnen onze wandeling door het beekdal van het Geeserdiep. We volgen een mooi, onverhard pad langs graslandjes omsloten door houtsingels. Hier wijst een informatiebord naar de plek waarop ooit het mottekasteel Klinkenberg stond. Even daarna slaan we linksaf, door een klaphekje, en stappen dan een nat grasland in. Over een echt geitenpaadje gaat het naar de volgende bosrand. We steken verderop de verharde weg over en stappen dan verder over een betonnen fietspad naar het Geeserdiep. Grote grazers met nieuwsgierige blikken zorgen hier voor het natuurbeheer. Er komt steeds meer riet in zicht en uiteindelijk steken we via een plankenpaadje en bruggetje dwars door het beekdal heen naar het bos aan de andere kant. Eerst is er nog zicht op het omringende land, maar dat verdwijnt als het pad steeds dieper het bos in gaat. Gemengd loofbos, donker naaldbos en lichte berkenbosje wisselen elkaar af. Een mooi rond vennetje langs het pad nodigt uit om gewoon even stil te staan en rond te kijken. Niet veel later breekt de wereld weer open en zien we het heidegebied Hoge Stoep. We wandelen verder over een breed zandpad met een weids uitzicht. Net als overal in Nederland heeft ook hier de heide het moeilijk, we zien aanvankelijk vooral veel grassen. Maar als we doorstappen, worden we beloond. Het karrenspoor gaat ietsje omhoog en dan krijgt de heide toch de overhand. Een mooi slot van een heerlijke wandeling.

Tip: Je wandelt een groot deel door een nat, soms zeer nat gebied. In de zomer een eldorado voor steekmuggen. Draag een lange broek en iets met lange mouwen en stop een antimuggenstift in je rugzak.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info