Knopenrondje Het Twiske

Op pad door een waterrijk recreatiegebied

Versiedatum: 14-03-2024

8 KM
Start:

parkeerterrein Polderweg, Den Ilp

Details

De ronde door dit recreatiegebied net ten noorden van Amsterdam brengt je in een wonderlijk landschap. Zoals je in een recreatiegebied kunt verwachten is er ruim baan voor de fietser, de zwemmer en de zonaanbidder. En toch doet het gebied heel natuurlijk aan, alsof het altijd zo geweest is. Ontelbaar veel sloten verdelen de weitjes en de rietlanden. Bruggen en vlonders verbinden de talrijke onverharde paden. Hier kun je als wandelaar uitstekend uit de voeten. We wandelen vanaf de Polderweg bij Den Ilp in zuidelijke richting over smalle paden tussen weiden en een enkel fietspad. In de verte zien we zorgboerderij De Marsen. Je wandelt langs de Twiske, de oude veenrivier die ooit afwaterde op het IJ. De route gaat verder aan de rand van een mooi bebost terrein waar schotse hooglanders het huishouden doen. Tijdens het broedseizoen van 15-3 tot 15-6 moet je op een enkel stukje uitwijken naar verharde voet- of fietspaden.

Broedseizoen: Van 15 maart tot 15 juni is het weidepad tussen knooppunt 74 en 75 niet toegankelijk. Je kunt dan het korte, halfverharde pad tussen beide knooppunten volgen (grijze pijlen).

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Reactie route gesperd

Rutger Burgers, 22-03-2024

Inderdaad is een stukje route tijdens het broedseizoen niet toegankelijk. Dit wordt ook in de tekst vermeld. Gelukkig is er een alternatief voor...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info