Knopenrondje Oldemarkt

Voor wandelaars met sterke armen

Versiedatum: 10-06-2024

Even de pont ophalenHaventje van Oldemarktpad naar de pontinfobord ponthandbedieningzicht op de Lindebrede rietkragenbruggetje naar DriewegsluisPaviljoen DriewegsluisOude sluisdoor de weilanden
7 KM
Start:

brandweerkazene Oldemarkt

Details

Voor dit knopenrondje heb je een paar sterke armen nodig! Vanuit het haventje van Oldemarkt wandelen we eerst door een wat rommelig bedrijventerreintje. Maar al snel krijgen we een weids uitzicht over de weilanden. Over een smal betonpaadje lopen we langs het water naar de Linde. Daar ligt het handbediende pontje waarmee we onszelf naar de overkant gaan varen. Het ronddraaien van de zwengel is echt werken! Pechvogels moeten het bootje eerst van de overkant naar zichzelf toe overvaren. Eenmaal op Friese bodem volgen we het riviertje een tijdje. Het heeft hier indrukwekkend brede rietkragen, neem dus je kijker mee om vogels te spotten! Op de paaltjes van de kleine aanlegsteigers zie je vaak wel een aalscholver zitten, die zijn uitgespreide vleugels in de wind probeert te drogen. In de verte zie je al snel een wit ophaalbruggetje. Het brengt ons door een bosje naar de Driewegsluis. Zomers is het hier gezellig druk met pleziervaart. Het paviljoen heeft een heerlijk terras aan het water om ervan te genieten! Langs de oude sluis en door de weilanden lopen we terug naar Oldemarkt. Let op: check vooraf altijd op veerponten.nl of de pont in gebruik is!

Tip: Buitencentrum Staatsbosbeheer in Ossenzijl. Hét startpunt om de Weerribben per boot te ontdekken. Er is volop keuze: ga mee met een vaartocht op een overdekte rondvaartboot of ga zelf op pad met een fluisterboot of een kano. Staatsbosbeheer.nl.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info