Knopenrondje Schellerwaard

Over het Voerman Struinpad langs de IJssel

Versiedatum: 10-05-2023

Zwolle schiereiland SchellerwaaardArchenaultplantsoengraspad Schellehuize Schellerbergspoorbrugdoor het water SchellerwaardSchellerveertjeop het Schellerveertjeinstructie Schellerveertjezicht op IJssel en Hattemlangs de Kleine VeerwegIJsselzichtSchellerparkbijzondere architectuur Zalmkolk
8 KM
Start:

bushalte Winkelcentrum Forelkolk, Zwolle

Details

Een echt voorjaarsrondje! We wandelen door een oer-Hollands landschap met slingerende dijken, water en machtige wolkenluchten. Zorg voor goede, waterdichte schoenen. Na een paar dagen regen kan het in de uiterwaarden behoorlijk nat en drassig zijn. We starten aan de rand van de wijk Schellerlanden; na een simpel planken bruggetje is er direct veel groen dat ook nog eens naar een mooi, zacht graspad leidt. De stad voelt al snel ver weg. Huize Schellerberg ligt aanvankelijk nog verscholen tussen de bomen. Maar wat later, als we boven op de dijk wandelen, is het goed te zien. Snel daarna wijzen de richtingpijlen van de dijk af, het hekje door en de uiterwaarden in. Hier ligt het Voerman Struinpad, het geeft globaal de richting aan maar wandel vooral waar je wil! Bij de hoge, rode spoorbrug ligt het pontje voor de overtocht naar het schiereiland. Daar is een verhoogde plek met eenvoudige zitbanken en een grandioos uitzicht op de IJssel en de voorbij varende schepen. Een prima pauzeplek! Eenmaal weer op de dijk keren we de IJssel de rug toe en stappen weer richting Zwolle. Langs oude boerderijen, indrukwekkende brede rietkragen en door een waterrijk park met leuke bruggetjes. Zwolle is hier wel op haar groenst!

Let op: je kunt deze route alleen lopen tussen 22 april en 31 oktober. In de winter is het zelfbedieningspontje uit de vaart. Wandel dan de ingekorte variant.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info