Kort en Prachtig Everdinger Waarden

Hooilanden, rietkragen, rivieroevers en meidoornhagen

Versiedatum: 29-11-2023

Everdinger WaardenEverdinger WaardenEverdinger WaardenEverdinger WaardenEverdinger WaardenEverdinger WaardenEverdinger WaardenEverdinger Waarden
7 KM
Start:

Kweldam 6, Everdingen

Details

Deze route gaat over de door natuurliefhebbers zeer gewaardeerde uiterwaarden tussen Fort Everdingen en het dorp Everdingen. Je wandelt in Everdingen langs twee historische kerken naar de Lekdijk. Daarna over een graspad aan de voet van de Lekdijk, met doorkijkjes naar de geulen in de uiterwaarden. Over een pad door het akkerland lopen we naar de Diefdijk, een belangrijk onderdeel van het UNESCO werelderfgoed de Nieuwe Hollandsche Waterlinie. Je ziet aan de Culemborgse kant van deze dijk meerdere bunkers en op de dijk enkele in 1870 aangelegde batterijopstellingen. Je loopt eerst om het Fort Everdingen en passeert de inlaatsluis. Daarna loop je over de Beersluis, een grote inundatiesluis met drie doorlaten. Dan een rondje over het Fortterrein, waarop je meerdere imposante fortgebouwen ziet. Dan volgt nog een fantastisch stuk door een broekbos en over de Everdinger Waard, waar je tientallen soorten water- en rietvogels kunt bewonderen. Het grasland voor de grote geulen staan in het voorjaar meerdere orchideeënsoorten.

Let op: In natte perioden zijn sommige stukken soms drassig, waterdicht schoeisel aanbevolen.
Let op: In vroege zomer moeilijk begaanbaar in verband met hoge brandnetels en bramen. In ieder seizoen: lange broek aanbevolen.
Honden: Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Een deel van de route is losloopgebied, mits je de hond(en) onder controle hebt. Houd altijd rekening met andere bezoekers.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info