Landgoedwandeling Herinckhave

Kapel bij de Kroezeboom op de Fleringer Esch, Herinckhave

Landgoedwandeling Herinckhave
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Albergen

 • Startadres:

  bushalte Zenderseweg, Albergen
  t.h.v. Ootmarsumseweg 173
  7665 RX Albergen

 • Coördinaten:

  52°22’26” N   6°45’50” E

Vanaf de bushalte gaat de route, met een uitstapje naar 't Boekenbosje met stiltegrot, over de Monnikenbraakweg richting Tubbergen, daarna langs de Fleringer Molenbeek naar de kapel bij de Kroezeboom op de Fleringer Esch. Vervolgens over landgoed Herinckhave en langs de Fleringer Molen en het Kanaal Almelo-Nordhorn terug naar Albergen. Op de plaats waar in de Middeleeuwen het Sint Antoniusklooster heeft gestaan bevindt zich nu de Pancratiuskerk met Mariakapel.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving aangepast

Marycke Naber, 26-04-2019

Dankjewel Roeland voor je uitvoerige reactie. Ik heb de routebeschrijving aangepast en voorzien van routepunten (die komen 23-5 op de kaart).

Feedback

Roeland Oudejans-Albers, 26-04-2019

Een wandeling met veel lange stukken. Hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Het stukje 'onderhoudspad' was voor ons niet helemaal helder, na het dammetje zijn wij direct rechts gegaan en hadden daarbij het water direct rechts van ons. Er loopt niet echt een (onderhouds)pad, maar uiteindelijk loop je langs het water aan de ene kant en een afscheiding van een weiland aan de andere zijde. We zijn maar even 'in' het weiland gaan lopen, omdat het wel erg smal was geworden. We hadden het idee dat we ook aan de andere kant van het water hadden kunnen lopen, je komt daar uiteindelijk via een bruggetje toch op uit (dus niet noodzakelijk over het dammetje). Na de afsluitboom bij Herinckhave is de beschrijving mijn inziens wat te kort. In feite kun je enkele keren links of rechts terwijl de tekst dit niet aangeeft. In principe is het vanaf de afsluitboom de oranje pijlen volgen tot aan de beschreven asfaltweg. Loop bij de brug rechtdoor over de zandweg, Kanaal NZ is in principe de brug voorbij lopen en het water links van je houden. Wat het misschien verwarrend maakt is dat aan de overkant er nog wel een zandpad is, maar als je de brug niet oversteekt, maar dus gewoon rechtdoor loopt is er nu een verharde weg (beton met van die gaten er in). Zelfde geldt voor de volgende stap; de 1e weg schuin RA is geen zandweg meer.

Landgoed Herinckhave

Marycke Naber, 06-04-2018

De route op het landgoed is aangepast.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Molen

Ootmarsumseweg 203

7666 NB Fleringen

Café-restaurant Morshuis

Ootmarsumseweg 159

7665 RX Albergen

Cafetaria Miets

Ootmarsumseweg 168

7665 SE Albergen

Eetcafé 't Coophuijs

Ootmarsumseweg 182

7665 SE Albergen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info