Landgoedwandeling vier landgoederen bij Heino

Vier landgoederen en het dorp Heino

Landgoedwandeling vier landgoederen bij Heino
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Heino

 • Startadres:

  station Heino
  Stationsweg 34
  8141 SB Heino

 • Coördinaten:

  52°25’40” N   6°13’15” E

Een wandeling over de bosrijke landgoederen 't Rozendael, Windesheim met voormalige havezate De Velner, 't Reelaer, en Vlaminckhorst, door het dorp Heino en door het parkbos van landgoed 't Rozendael.
In natte tijden kunnen de bospaden modderig en de weilanden in het Raalterwoold zompig en in zeer natte tijden onbegaanbaar zijn. Wees in de zomer verdacht op brandnetels en teken.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving

Marycke Naber, 16-01-2021

Dankjewel Alice. Sorry voor de opmaak, dat is nu eenmaal mijn stijl. De foutjes had ik in mijn andere routes rond Heino al hersteld, nu ook in deze!

Landgoedwandeling

Alice Bijker, 15-01-2021

Vanmiddag (15-01-'21) heb ik de wandeling langs de vier landgoederen 't Reelaer, Vlaminckshorst, Windesheim en 't Rozendael gemaakt. Echt een prachtige, afwisselende route, die ik zeker nog eens ga lopen in een ander seizoen. Dan zal de beleving weer heel anders zijn. De beschrijving, die overigens heel goed is, vind ik niet zo gemakkelijk lezen. Ik vind het fijner dat de route apart staat van de info rond wat er te zien is. Nu staat het laatste overal tussendoor vermeld. Twee kolommen zou prettig zijn. Een paar kleinigheidjes over de route: - Kort na de Velner Allee staat: 'Ga de eerste beukenlaan schuin LA'. De bedoelde laan begint echter met eiken en de beuken komen later: je ziet ze niet bij de afslag nog niet staan. Dat was even gokken voor mij. Gelukkig had ik de juiste laan gekozen. - Aangekomen in Heino wordt het 12 april plein genoemd. Dat moet het 14 april plein zijn. Resumerend: de route is echt een aanrader!

Heino wandeling

Stevens, 08-10-2016

Op 'n zonnige herfstzaterdag hebben wij genoten van deze wandeling. Het rustpunt Overkamp zag er zeer verzorgd uit, maar wij waren nog niet toe aan 'n pauze. Het lange rechte stuk bij de Pruimersallee vonden we wat saai. Het volgende stuk bij 't Reelaer was prachtig om te wandelen. We hebben gebruik gemaakt van de bankjes bij 't rustpunt van 't Eikelhofje, genieten van de rust en stilte. Heino was in 't 'centrum' op deze zaterdagmiddag gezellig om door heen te wandelen.Aan 't eind van de beschrijving staat aangegeven dat men bij de picknick bank rechtsaf moet. Goed opletten, want deze picknick bank bestaat nog uit 1 plank, de rest van de bank is vernield en ligt her en der verspreid.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Rustpunt 't Eikelhofje

de Vidal de St.Germainweg 3

8141 RK Heino

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info