Maastricht rondje Vrijthof

Stadswandeling van station Maastricht naar het Vrijthof op en neer

Versiedatum: 08-11-2015

Sint ServaasbasiliekHelpoortStadhuisStadsparkVrijthof, terrasjesVlaaienSint AmorspleinSint ServaasbrugVrijthof, Carnaval 2013
4 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Maastricht

Details

Veel dagjesmensen die Maastricht met de trein bezoeken lopen rechttoe-rechtaan naar het gezellige centrum. Op zich niets mis mee, maar zo doe je jezelf en deze bourgondische stad wel wat te kort. Met slechts een klein half uurtje meer loopwerk laat dit rondje Vrijthof je wat meer zien. Zowel op de heen- als op de terugweg kuier je een leuk stukje langs de Maas. Naar het Vrijthof toe kom je over de Markt met het prachtige, oude Stadhuis en langs de Dominicanenkerk met daarin een flinke boekenwinkel, met een koffiehoek. Na het Vrijthof (waar je de Sint Servaasbasiliek kunt bezoeken) wandel je door supergezellige eetstraatjes en langs een oude watermolen naar de oude stadsmuur, waar je door de Helpoort loopt. Zin in een stukje door een fraai park langs de Maas, ook dat kan want je komt er langs. Na even leuk geshopt te hebben in de Rechtstraat (met talrijke leuke en aparte winkels) ben je weer vlot op het NS-station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info