Middelburg in en om de stad

Monumentale binnenstad, weids buitengebied en fraaie landgoederen

Middelburg in en om de stad
 • Bron:

  Walcherse Wandelingen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Middelburg

 • Startadres:

  station Middelburg
  Kanaalweg 22
  4337 PA Middelburg

 • Coördinaten:

  51°29’42” N   3°37’1” E

Je komt door de historische binnenstad: over kaden omzoomd met panden uit het VOC- tijdperk, langs de Oostkerk, de Koepoort, het Abdijcomplex, het oude stadhuis en door smalle Kuiperspoort. Je loopt buitenom over de groene bolwerken en verlaat de stad langs de Domburgse Watergang. Je dwaalt door weilanden en steekt waterlopen over met trekpontjes. Je komt door de koeienstallen van kaasboerderij Pitteperk en doorkruist de landgoederen Ter Hooge en Toorenvliedt. Langs het Kanaal door Walcheren kom je weer bij de stad. Je eindigt onder de Lange Jan, om nog de toren te beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad, over Walcheren en bij helder weer nog verder!

Reacties op wandelingen

In en om de stad Middelburg

Bé Pelster, 15-07-2019

Op 23 juni 2019 deze wandeling uit de gids 'Walcherse wandelingen' gelopen. Een prachtige tocht door de stad (alle highlights kom je tegen) en het buitengebied ervan. De oversteek met trekpontjes in Cleene Hooge, landgoed Ter Hooge (hier was de routebeschrijving niet optimaal) en park Toorenvliedt was een mooie aanvulling voor deze stadswandeling door Middelburg. Kortom ik heb genoten. Mijn complimenten voor de heldere routeaanduiding in het boekje.

Info Stationsbrug Middelburg

Els van den Kerkhof, 14-09-2018

Beste Bianca Verheulen, Dank voor uw positieve reactie en ook voor de tip m.b.t. de brug bij het station. Gelukkig wordt er tijdens de reparatieperiode een voetgangersbrug geplaatst zodat men niet om hoeft te lopen. Nog veel mooie wandelingen gewenst met onze gids!

Mooie en afwisselende wandeling

Bianca Verheulen - van Osta, 11-09-2018

Vandaag deze eerste route uit de gids Walcherse Wandelingen gelopen. Een mooie afwisselende route die goed beschreven is. Hoogtepunten: * Cleene Hooge * Domburgse Watergang * over het water met een trekvlot * lopen tussen de koeienstallen * lopen over akkers * landgoed Ter Hooge * Park Toorenvliedt * Middelburg. Nu ik deze eerste wandeling gemaakt heb, ga ik ook zeker de overige 14 wandelingen uit de gids lopen. Let op: de spoorbrug is van 29-09-2018 tot en met 01-03-2019 afgesloten. Je moet dan een stukje omlopen als je bij het station wilt starten/finishen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info