Moddervelden-tocht

Beekje Smalwater en de Kleine Aa, Kampina en Nemelaer-Zuid

Moddervelden-tocht
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Lennisheuvel

 • Startadres:

  kerk, Lennisheuvel
  Lennisheuvel 50
  5281 LG Lennisheuvel

 • Coördinaten:

  51°34’20” N   5°18’55” E

De tocht gaat langs het beekje Smalwater en de Kleine Aa, een gebied met volop nieuwe natuur op voormalige landbouwgronden. Vervolgens gaat de tocht door de natuurgebieden de Kampina en de Nemelaer-Zuid. De Kampina is een gevarieerd natuurgebied met een uitgestrekt heide, naaldbosgebieden en vele vennen. Centraal ligt een groot heidegebied met talrijke vennen: het Belversven, de Huisvennen en de Zandbergsvennen. Nemerlaer-Zuid is een afwisselend gebied van kleinschalige landbouw, naaldbossen en de open moerasgebieden zoals het Kivietsblek en de Moddervelden.

Reacties op wandelingen

Reactie op Monique van Dam

Adrie, 18-03-2017

Tijdens het samenstellen van de tocht was er een klaphek dicht bij de Beerze. Tijdens herinrichting van het gebied is het klaphek ca. 100m verderop geplaatst. De routebeschrijving was er op aangepast het GPS bestand heb ik over het hoofd gezien. Dit wordt alsnog aangepast. Monique bedankt voor het melden!

Schitterende wandeling!

Monique van Dam, 17-03-2017

Vandaag deze Modderveldentocht gelopen. Wat een mooie wandeling! Over de Kampina en landgoed Nemelaer. Prachtige vergezichten en heerlijk rustig. Het was genieten! Wij hebben zonder de beschrijving gelopen, met alleen het GPX-bestand en dat werkte prima. Er zit een heel klein foutje in het GPX-bestand als je vanaf de aanlooproute komt en je net over de Beerze rechtsaf moet... Dat kan niet direct na de Beerze, maar je moet een meter of 100 doorlopen en kan dan wel door het hek rechtsaf. Lees mijn blog over deze wandeling en bekijk mijn foto's hier: http://metdebenenwagen.blogspot.nl/2017/03/modderveldentocht-over-de-kampina-21-km.html

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Meneer Klaver

Lennisheuvel 57

5281 LD Lennisheuvel

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info