NS-wandeling Beerschoten

Kromme Rijn, Hollandse Waterlinie en landgoed Beerschoten

NS-wandeling Beerschoten
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Bunnik

 • Startadres:

  station Bunnik
  Runnenburg 20
  3981 AZ Bunnik

 • Coördinaten:

  52°3’48” N   5°11’43” E

Na het centrum van Bunnik sta je ineens echt buiten. Over het mooie wandelpad langs de Kromme Rijn naar Rhijnauwen. Tussen de forten en de bunkers van de Hollandse Waterlinie is er altijd levendigheid rondom het theehuis. Aan het eind van het landgoed verschijnen kleurige gebouwen van de Uithof, het universiteitscentrum van Utrecht. Je loopt er even later dwars door. Na het meteorologische veld van het KNMI en De Bilt, duik je het bosgebied van landgoed Beerschoten in om er in Bilthoven weer uit te komen.

Reacties op wandelingen

Via de Kromme Rijn naar Beerschoten

Kees van der Sijs, 01-01-2016

Met een zoon en een vriend ma. 28/12/15 bij stralend 'lente' weer deze wandeling gemaakt. Het stuk langs de Kromme Rijn was het mooist. Tamelijk veel wandelaars daar. Langs Stay Okay en fort Rhijnauwen op naar het universiteitscomplex 'De Uithof', die enorme leerfabriek met 50.000 studenten, waar één van de zonen er destijds (80-er jaren) zijn wetenschappelijke kennis probeerde uit te breiden. Veel bijgebouwd in al die jaren. Een foto gemaakt van de villa (Kloosterend) van Pim Boellaard, bekend als verzetsstrijder in W.O. II die het boek 'Weest mannelijk, zijt sterk' over zijn verschrikkelijke ervaringen in het concentratiekamp Natzweiler-Struthof liet optekenen. (Uitgegeven in 2011) Landgoed Beerschoten tenslotte, is ook niet onaardig om door te wandelen. Veel rechte lanen weliswaar, maar ook een mooie beeldentuin. Alles bij elkaar een leuke tippel voor iedereen die van wandelvariaties houdt.

Niet spectaculair

A.G. Tychon, 19-04-2015

Een mooie wandeling aan de rand van een stad. Het stuk door de universiteit gebouwen en uithof vind ik minder. al met al een aardige wandeling

NSwandeling Beerschoten

Piet, 17-04-2015

Aardige tocht, voor eik wat wils. Hier en daar misschien niet zo geschikt voor het weekend, fietspaden! Maar De Uithof is dan in het weekend weer wat minder levendig. Ook zijn sommige gedeeltes wat rumoeriger dan andere (snel- en verkeerswegen). Zo blijft er altijd iets te wensen. Persoonlijk vond ik het deel langs de Kromme Rijn het mooist. Bij de horeca moet beslist worden toegevoegd De Witte Zwaan, aan de Dorpsstraat in De Bilt, kort voor het oversteken van de Soestdijkseweg-Zuid. Erg aardige mensen en een stuk gezelliger dan die vreettent verderop.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Witte Zwaan

Dorpsstraat 8

3732 HJ De Bilt

Stayokay Bunnik

Rhijnauwenselaan 14b

3981 HH Bunnik

Theehuis Rhijnauwen

Rhijnauwenselaan 16

3981 HH Bunnik

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info