NS-wandeling Blauwe Kamer Rhenen

Rondwandeling vanaf station Rhenen

NS-wandeling Blauwe Kamer Rhenen
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  station Rhenen
  Stationsplein 1
  3911 BK Rhenen

 • Coördinaten:

  51°57’24” N   5°34’40” E

Een aaneenschakeling van hoogtepunten: de weidse uiterwaarden van de Nederrijn, natuurgebied de Blauwe Kamer en de Grebbeberg. Nog tijd en energie over? Knoop er dan een extra rondje aan vast door de historische binnenstad van Rhenen. Wat een veelzijdige route.
De wandeling is in te korten tot 10,5 km, 11,5 km of 15 km.

Reacties op wandelingen

Geweldige wandeling

Theo de Koning, 28-05-2019

Heerlijke wandeling die door de uiterwaarden begint en via de Grebbeberg weer naar het beginpunt leidt. Let er wel op dat je de route in de goede volgorde loopt. Eerst de Rijnbrug over! Doe je het andersom dan sta je onderaan de Grebbeberg met een trap van 200 treden en die trap is van boven naar beneden beter te doen dan van beneden naar boven. Volgens mij is dat heel slecht voor je hart ;) Mooi stuk van de route is de rondwandeling in het natuurgebied 'de Blauwe Kamer'. Verder is de route vol rust en stilte, m.u.v. de Rijnbrug. Foto's staan op mijn Facebookpagina (wel even vriend worden, foto's staan niet openbaar) https://www.facebook.com/media/set/edit/a.2318873198181082/

NS-wandeling Blauwe Kamer

Piet, 15-05-2019

Deze tocht is alle moeite meer dan waard, een echte aanrader. Vol afwisseling en ook niet zonder emoties (militaire begraafplaats). De beide horecagelegenheden zijn zeer geschikt om even op adem te komen. Als je de trap van 200 treden eng vindt, wat ik me heel goed kan voorstellen, kun je op dit punt ook rechtdoor lopen, daarna met de bocht mee naar rechts, langs het water (aan je linkerhand)(ook een leuk uitzicht), daarna steeds links aanhouden en dan kom je langs de drukke Grebbeweg te lopen, en bereik je ne een paar honderd meter het station.

De Blauwe Kamer

Kees van der Sijs, 29-04-2019

Met een wandelgenoot onlangs deze nieuwe NS-wandeling gelopen en voor beiden zeer tot ons genoegen, hoewel de Rijnbrug in het begin anders deed vermoeden. Na de verkeersherrie van deze brug volgt al snel de stilte van de uiterwaarden. Prachtige vergezichten langs de slingerende Rijn. Dan een replica van een Romeinse wachttoren. We lopen tenslotte voor een deel ook op het Limespad. Het autoveer brengt ons aan de andere kant naar de Blauwe Kamer, waar het tenslotte voor vandaag allemaal om begonnen is. Maar eerst een stop bij het gezellige 'Veerhuis' voor koffie enz. Er valt veel te zien aan de overkant, waar we weer op Utrechtse grond lopen. Het natuurgebied met veel water, flora en fauna is imposant. Via de mil. begraafplaats (erg indrukwekkend) beklimmen we de ruim 50 mtr. hoge Grebbeberg. Prachtig uitzicht op de Rijn beneden ons op de stalen Koningstafel. Aan het eind van de Grebbeberg een stalen trap met ruim 200 treden af. Erg stijl, maar gelukkig verleent mijn medewandelaar physieke ondersteuning, zodat we zonder rampspoed beneden arriveren. Bij regen zal die trap wel erg glad zijn en dan lijkt me die afdaling nogal gevaarlijk. Voorzichtig aan dus. Een leuning lijkt me trouwens toch geen overbodige luxe, zeker wanneer men alleen loopt. Al met al een mooie wandeling in een interessant gebied, beslist aan te bevelen en voor herhaling vatbaar. De markering is voldoende, ook al is het soms flink uitkijken met die 6 verschillende route-beschrijvingen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info