NS-wandeling Drentsche Aa

Afwisselende wandeling door het Drentse landschap

NS-wandeling Drentsche Aa
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Assen

 • Startadres:

  station Assen
  Stationsplein 2
  9401 LB Assen

 • Coördinaten:

  52°59’31” N   6°34’13” E

De route Drentsche Aa maakt slechts een heel klein stukje gebruik van een LAW (Pieterpad) en is speciaal voor NS-wandelaars samengesteld. Het is een afwisselende wandeling waarin allerlei facetten van het Drentse landschap zijn vertegenwoordigd: hunebedden, grafheuvels, diepjes, boerderijen en kerken, een historische spoorlijn, bos, heide, vennen en essen. De route is 15 km lang, maar kan ingekort worden tot 10 km. Bij hoge waterstanden en in natte periodes kan een stukje route niet droogvoets beloopbaar zijn. U kunt er via het fietspad omheen lopen. Laat geen afval achter en houd honden aan de lijn. Op de Kampsheide zijn honden niet toegestaan. Een alternatief is beschreven, maar u mist dan wel een mooi stukje.

Reacties op wandelingen

Aanrader!

Ad van Alphen, 24-03-2021

Mooie NS-wandeling met prima markering en beschrijving. Afwisselend qua landschap en paden. Echt Drenthe! Op deze doordeweekse (corona)dag was het zowaar rustig. Kon in het weekend wel eens anders zijn.

Zeg 'ns Drentsche Aa

Frits Schipper, 14-08-2020

Deze vrijdag komt de temperatuur niet meer boven de 30 graden uit. Rond het middaguur is het nog zo'n 25 graden, mar dan heb ik de wandeling over de Drentsche AA er bijna opzitten. Vanmorgen al vroeg vertrokken met de trein naar Assen. Al snel loop je buiten de stad, over betonfietspaden, verharde wegen, graspaden en zandweggetjes. Langs en over het riviertje de Deurze, het bos in. Zo wandelend kom ik in Rolde terecht, een mooi dorpje met een kerk die al van verre te zien is. De Jacobuskerk is open dus ik maak maar even van de gelegenheid gebruik om binnen te kijken. Mooie gebrandschilderde ramen. Even later zie ik de hunebedden en verderop een aandenken aan de spoorlijn Stadskanaal ? Assen. Mooi op deze route is dat er overal borden staan met uitgebreide informatie. Vervolgens eigenlijk het mooiste deel van de route, na het natuurreservaat: de wandeling door het stroomdal Drentsche Aa. Mooi om te zien dat de natuur hier er nog steeds zo bij ligt als honderd jaar geleden. Ondanks de regen van de afgelopen nacht is de grond onder de vlonder nog kurkdroog, dus ik kan gewoon over het pad door het weiland en langs de bosrand lopen. Bij de infotafel van Huis Vredeveld neem ik even een pauze, zodat ik in alle rust alles kan lezen over dit Huis. Hierna is het niet erg lang meer lopen naar het station van Assen.

Mooie wandeling tussen Assen en Rolde

Frank van der Meer, 05-06-2014

Op deze herfstige dag in het voorjaar, waarin het tussen alle regen af en toe ook nog wel flink buiig was, viel de wandeling letterlijk en figuurlijk in het water. Wacht op goed weer, en geniet van eindeloze vergezichten over ouderwets boerenland. Trek hoge waterdichte schoenen aan, want af en toe is het bar nat. Enne: vergeet de korte variant want dan mis je heul veul moois. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nsassen

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info