NS-wandeling Fort de Roovere

Door bossen, landgoederen en langs oude forten

NS-wandeling Fort de Roovere
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Bergen op Zoom

 • Startadres:

  station Bergen op Zoom
  Stationsplein 1
  4611 BX Bergen op Zoom

 • Coördinaten:

  51°29’42” N   4°17’44” E

Een heerlijke rondwandeling vanaf station Bergen op Zoom door bossen, landgoederen en langs oude forten. Je verlaat de stad aan de oostzijde en loopt eerst naar Klavervelden: een knooppunt waar LAW's uit zes richtingen bij elkaar komen. Via Landgoed Zoomland, een gebied met loof- en naaldbos, heide, stuifzand en moeras, kom je bij Fort de Roovere. Dit fort maakte deel uit van de West-Brabantse Waterlinie en moest Bergen op Zoom vroeger verdedigen. De route eindigt in het historische en bourgondische hart van Bergen op Zoom.

De route is 18 km lang, maar kan worden ingekort tot 13 of 16 km door eerst een stukje met de bus te reizen.

Reacties op wandelingen

Verassing

Karen, 14-08-2020

Wat een verassing, het buitengebied van Bergen Op Zoom! Hartstikke mooi! Veel groen. Ook het stadscentrum met het centrale plein is echt de moeite waard, het voelt al bijna als België. Minder fraai zijn de verpauperde buitenwijken, en al dat zwerfafval dat ik in de natuur zag liggen. Het is een route met veel kronkels dus let goed op. Ik ben al kletsend herhaaldelijk verkeerd gelopen. Wij hebben gelopen vanaf Fort de Roovere, met de klok mee. Je kan daar gratis parkeren. Na een uur wandelen is Brasserie de Berk de moeite waard, lekkere appeltaart! Al met al een afwisselende en prikkelende wandeldag.

Paddenstoelenroue

Bakker, 12-08-2017

Gisteren deze mooie wandeling door bos en langs stuifzand gelopen. Als je hier op het juiste tijdstip loopt wemelt het hier van de paddenstoelen (nu (al) was het een beetje vergane glorie). Jammer is wel dat je het grootste deel van de wandeling de drukke autowegen hoort en dat je voor een volgend mooi stuk bos regelmatig eerst langs drukke wegen loopt. Hoewel ik verwacht had veel andere wandelaars tegen te komen, viel mij dit erg mee. Het gedeelte door stad hebben we overgeslagen en dus het begin en eind van de wandeling met de bus gedaan. Mooie wandeling, maar door het vele asfalt zullen wij deze niet nog eens lopen.

Wandeling

Willy de does, 06-05-2017

Vorig jaar Pinksteren deze wandeltocht gelopen heel veel door het bos goed aangegeven ook met knooppunten deze raad ik iedereen aan

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info