NS-wandeling Gein en Vecht

Van station Abcoude naar station Weesp

NS-wandeling Gein en Vecht
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Abcoude

 • Startadres:

  station Abcoude
  Stationsplein 4
  1391 GS Abcoude

 • Coördinaten:

  52°16’21” N   4°58’55” E

Twee idyllische rivieren in één route: het Gein en de Vecht. Ze hebben veel gemeen. Ze slingeren door een oer-Hollands landschap dat bol staat van cultuur en historie. Langs hun oevers pronken prachtige eeuwenoude buitenhuizen. Veel schilders en dichters deden er inspiratie op. Maar ook wandelend is er veel te ontdekken en te genieten.

De wandeling is in te korten tot 6 km of 12 km.

Reacties op wandelingen

Een parel in de Randstad

Kees van der Sijs, 02-07-2019

Een parel in de overvolle Randstad is deze nieuwe NS-wandeling die precies het Waterliniepad volgt. Vandaag deze route gelopen, eerst langs het stille en schilderachtige Gein, daarna langs het kaarsrechte Amsterdam-Rijnkanaal met zijn drukke scheepvaart en tenslotte langs de kronkelende Vecht met zijn vele pleziervaartuigen. Rustige (asfalt)weggetjes en soms gelukkig ook wat graspaden. Nigtevecht is een te leuk plaatsje om maar gelijk doorheen te lopen. Aldaar aan de Vecht een aardig terras op No. 100 om wat uit te rusten en iets verderop passeer je het (gratis)overzetveer naar Nederhorst den Berg waar ook enkele bankjes staan. Het enige wat soms stoort, is het regelmatige gebrom van vliegtuigen. Je bent tenslotte in de regio van Schiphol. Verder alleen maar rust. In vestingstadje Weesp bij de plaatselijke bakker aan de Nieuwstad de bekende moppen gekocht voor het thuisfront. De routebeschrijving/markering zijn prima in orde. Een aanrader is om het traject nog eens te lopen, maar dan in omgekeerde richting.

Prachtige wandeling

Yolanda, 07-04-2019

Vandaag, met schitterend weer, deze wandeling gelopen. We hebben ervan genoten. Langs riviertjes lopen is altijd leuk. In de wei koeien en lammetjes. Voldoende horeca en zitbanken langs de weg. Vergeet alleen niet van te voren de terugreis van Weesp naar Abcoude te bekijken, perrons en tijden. Wij waren al met al bijna een uur kwijt.

Prachtroute!

Dick Duineveld, 01-04-2019

Vandaag, op een fraaie lentedag, deze nieuwe NS-wandeling gelopen. De routebeschrijving klopt als een bus en het is werkelijk een schitterende wandeling. Aanrader!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info