NS-wandeling Gein en Vecht

Van station Abcoude naar station Weesp

NS-wandeling Gein en Vecht
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Abcoude

 • Startadres:

  station Abcoude
  Stationsplein 4
  1391 GS Abcoude

 • Coördinaten:

  52°16’21” N   4°58’55” E

Twee idyllische rivieren in één route: het Gein en de Vecht. Ze hebben veel gemeen. Ze slingeren door een oer-Hollands landschap dat bol staat van cultuur en historie. Langs hun oevers pronken prachtige eeuwenoude buitenhuizen. Veel schilders en dichters deden er inspiratie op. Maar ook wandelend is er veel te ontdekken en te genieten.
De wandeling is in te korten tot 6 km of 12 km.

Reacties op wandelingen

India-22

Monique Nijs, 18-06-2020

Wat een prachtige wandeling. Ontzettend genoten van de prachtige natuur, de uitzichten en de heerlijke koffie en taart op het fort. Leuk dorp ook Weesp

Mooi

Tika, 16-01-2020

Mooie wandeling grotendeels langs water. Schitterend uitzicht vanaf de Liniebrug. Het graspad door de Aetschveldse Polder is nu een modderglijbaan, en wat duurt 1,5 km dan lang! No 100 Eten&Drinken bleek tijdens de officiële openingstijden vandaag tocht dicht, geen idee waarom. Uit recensies op internet blijkt nu dat dit wel vaker het geval is. Voortaan maar mijden, die tent.

Gein en vecht

Inge Poghossian, 15-11-2019

deze route onlangs gelopen op een mooie herfstdag met veel wind maar aangezien ik die toch in de rug had niet zo erg. de route langs de Gein is leuk, gelukkig door de week verkeersluw maar bewoners moeten wel leren omgaan met voetgangers/wandelaars. Ze mogen er 60 rijden maar dat is mijnsinziens te hard. Als je na 2,2 km rechtsaf moet op de Velterslaan is het nog erger, regelmatig helemaal in de berm moeten staan omdat deze weg nog smaller is. Wel een leuk weggetje met weerzijds knotwilgen. De grasdijk naar het fort is bij regen glad en soms lastig te belopen door gaten en kuilen. De beschrijving voor de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is ook niet helemaal helder. Er is een fietstersoprit die al slingerd omhoog gaat en een trap voor wandelaars. De tekst suggereert eigenlijk dat je de fietsoprit moet nemen, beter kun je nog doorlopen tot de trap bijna onder de brug. Aan de overkant nog zoiets. Tekst zegt dat je met trap naar beneden moet, beneden moet je rechts en dan.... klopt niet helemaal. Deze tekst slaat op het volgende: je moet de fietsersafrit nemen en daar rechts afgaan ( markering geeft dat 2 maal aan), nu klopt de tekst wel weer. ( het kaartje biedt ook geen uitsluitsel, maar als het LAW boekje ernaast legt, blijkt dat de ene tekst de ander aanvult). Als je door Nigtevecht heen bent en langs de Vecht loopt, moet je na 2,1 km bij een paar woonboten links af. Die hele woonboten niet gezien, je kunt beter de tekst van het LAW boekje volgen, bij de boerderij 'Overdam' links af de Aerstveldsepolder is (grasdijk met veel modder en gladheid). Bij de boerderij zijn een heleboel markeringstekens geplaats op verschillende plekken voor verschillende wandelingen). Eenmaal uit de polder ga je volgens tekst rechts af ( asfaltweg), deze kun je het beste blijven volgen tot je bij de stoplichten van de N236 komt, die oversteken en na ongeveer 100 meter rechts af Aetsveldselaan. Van hieruit klopt de beschrijving weer helemaal en kun je zelfs helemaal op de markering vertrouwen. Jammer dat fort Nigtevecht zo sporadisch open is.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info