NS-wandeling Krickenbecker Seen

Van station Kaldenkirchen naar station Venlo

NS-wandeling Krickenbecker Seen
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Kaldenkirchen

 • Startadres:

  station Kaldenkirchen

  Kaldenkirchen

Een dagje Duitsland? Met deze NS-wandeling is het zo geregeld. Vanaf het eerste station over de grens, Kaldenkirchen, is het maar een paar kilometer lopen naar natuurgebied Krickenbecker Seen. Vier meren in de vorm van een klaverblad, waar het riviertje de Nette dwars doorheen stroomt. Een paradijs voor waterliefhebbers en wandelaars.
De wandeling is in te korten tot 14 km.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Dorry wortelboer, 13-09-2019

Vond het vooral halverwege zeer mooi bij de meertjes!!Veel asfaltwegen maar wel rustig! Op het einde verkeerd gelopen en kwam in homobosje terecht!Routewas wat minder goed aangeduid!Geen wandeling om alleen te doen,zeer stille paden!!Misschien met 2 personen wat relaxter! Maar bij het infocentrum werd ik lastig gevallen,heel scary!!Een mevrouw vertelde me dat er altijd wat vreemde vogels daar rondhangen

De Krickenbecker (4) plassen

Kees van der Sijs, 12-08-2019

Met vriendin en een gezamenlijke goede vriend j.l. zaterdag deze NS-tippel gedaan. Station Kaldenkirchen is wel heel erg vergane glorie. Geen enkele voorziening. Snel weg daar. Door een uit de kluiten gewassen industriegebied op naar een aardig dorpje, Leuth, en vandaar naar de Nette. Een liefelijk kronkelend riviertje dat we een heel eind volgen. De vogelkijkhut houden we voor gezien, teveel vogelspotters op het p[atform. Het bruggetje over de Nette is schilderachtig mooi. Ons 12-uurtje gebruiken we in rest. 'Birkenhof'. Heerlijke Kartoffelsuppe. o.a. Kasteel 'Krickenbeck' is nauwelijks te zien. Teveel omgeven met groen. Meer iets voor in de winter. De 4 Seen zijn erg uitgestrekt en noden tot zeilen. Infocentrum 'De Groote Heide' ligt al vlakbij de grens met Venlo. We rusten daar een tijdje uit in een comfortabele zithoek. De uitbaters zijn er erg gastvrij. Van de heide zelf is heel weinig te zien. We lopen meer door het bosgedeelte daar. Na binnenkomst in Venlo vallen de kapitale villa's, allemaal zeer ruim opgezet, erg op. Wat een luxe. Na de steilrand door het 'gewone' Venlo met zijn drukke verkeer op naar het station, waar ook niet al te veel voorzieningen zijn. De enige WC (op het perron) b.v. was al 's morgens bij onze start defect. Om toch positief te besluiten: de markeringen waren prima in orde en de tocht zelf een aanrader voor degenen die een niet al te lange grensoverschrijdende tippel van ca. 16 km. willen maken.

Nogmaals

Piet, 12-08-2019

Ik wil er nog aan toevoegen, dat wij het wel erg prettig vonden dat er op regelmatige afstanden horecagelegenheden waren.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info