NS-wandeling Limburgs Plateau

Van station Spaubeek naar station Sittard

NS-wandeling Limburgs Plateau
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Spaubeek

 • Startadres:

  station Spaubeek
  Op `t veldje 1
  6176 BJ Spaubeek

 • Coördinaten:

  50°56’36” N   5°50’57” E

Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap, dat wordt afgewisseld met her en der verspreid liggende kleine dorpjes. Je eindigt in het gezellige centrum van Sittard met veel culturele bezienswaardigheden.

De wandeling gaat van station Spaubeek naar station Sittard en is 11 km lang. De route kan worden ingekort door gebruik te maken van de bus.

* Na 6,5 km bij halte Windraak (in Windraak) kun je met lijn 36, 37 of 40 naar Sittard, Geleen-Oost en/of Geleen-Lutterade rijden.
* Na 8 km door het eerste stukje naar Puth met de bus af te leggen. Buslijn 53 rijdt tussen station Schinnen en Geleen naar Puth; uitsappen halte Kerk.

Reacties op wandelingen

Ns-wandeling Wanenberg!

Marja Vissers, 27-08-2017

Deze ns-wandeling is niet nieuw, maar bestond al eerder en heette toen Wanenberg. Destijds waren er van die groene boekjes en ik liep met het boekje in de hand deze wandeling in 1998. En nog een keer in 2005. Het is een mooie korte wandeling. De Kollenberg met de 'voetvallen' en de kapel is heel interessant.

Het Limburgs Plateau

Kees van der Sijs, 21-08-2017

Dit stukje Pieterpad met vriendin j.l. zaterdag gelopen. Het begint met een leuk beekje de 'Geleenbeek' . We lopen tegen de stroom in d.w.z. we komen nogal wat Pieterpadmensen tegen die op weg naar het einde zijn, De Pieterberg, die van hier hooguit nog 2 dagreizen verwijderd is. Een aanrader voor een bezoek is de heemtuin, prachtig gelegen in het bos en met een keur aan flora. Een goed moment ook om uit te rusten op deze korte tocht, maar 11 km. in totaal. De jaarlijkse processie bij de Sint Rosakapel vindt eind augustus plaats. We zijn er dus net wat te vroeg voor om eventueel te kunnen deelnemen. Even voorbij de kapel passeren we de 7 kruiswegstaties. Waar zijn de overige 7 gebleven, vragen we ons af. Tenslotte door de drukke en lange winkelstraat van Sittard naar het station, wat een tegenstelling met de rust van de uren hiervoor met zijn vogelgefluit. Al met al weer een geslaagde tocht door het fraaie Limburgse landschap.

Op een mooie lentedag...

Sjan, 12-05-2017

Mooie wandelroute door Limburgs landschap van station naar station. Doordat het niet zo veel kilometers zijn, bleef er veel ruimte over om aansluitend een uitgebreide stadswandeling te maken in Sittard. Met het mooie lenteweer erbij een heerlijke dag!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info