NS-wandeling Sint-Pietersberg

Rondwandeling Maastricht

NS-wandeling Sint-Pietersberg
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Maastricht

 • Startadres:

  station Maastricht
  Stationsplein 27
  6221 BT Maastricht

 • Coördinaten:

  50°50’59” N   5°42’18” E

Begin- en eindstation: Maastricht Route: Pieterpad Inkorting: 9 km Een combinatie van stad en natuur. Je begint in het oude centrum van Maastricht. Dan klim je omhoog naar de Sint-Pietersberg om van het uitzicht te genieten. Langs het riviertje De Jeker loop je weer terug naar Maastricht. Daar is het goed toeven op een van de vele terrasjes.

Reacties op wandelingen

Schitterende wandeling

Ton Keeris, 14-11-2018

Erg mooie wandeling en ik heb genoten van de herfstkleuren en prachtige vergezichten. De wandeling is goed beschreven, alleen na kasteel Neercanne waren er wat markeringen (tijdelijk?) weg ivm werkzaamheden aan de natuur. Maar door de goede omschrijving was de route goed te volgen. Een echte aanrader deze wandeling.

Prima wandeling

Kees van der Sijs, 02-11-2015

Prachtige tocht, hoe kan het anders in het Limburgse. Goed omschreven en gemarkeerd. Eerst een stuk door het bourgondische Maastricht en daarna op naar de Pietersberg, langs de mergelafgravingen van de ENCI. Natuurlijk een foto gemaakt van het monument op het eind van het Pieterpad. Halverwege het kasteel van Neercanne bekeken. We konden er zo inlopen. Dit was mijn 154-ste NS-wandeling. Benieuwd naar de nieuwe van volgend jaar. N.B.: onder punt 3 staat: trap met touwleuning, moet zijn houten leuning.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info