NS-wandeling Wezepsche Heide

Wezep - Zwolle

NS-wandeling Wezepsche Heide
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wezep

 • Startadres:

  station Wezep
  Stationsweg 107
  8091 AC Wezep

 • Coördinaten:

  52°27’15” N   6°0’10” E

Beginstation: Wezep
Eindstation: Zwolle
Route: Westerbork- en Maarten van Rossumpad
Verkorting: 14 km

Al snel sta je midden op de grote open Wezepsche Heide. Landgoed Molecaten ligt op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei. Halverwege is het in de Hanzestad Hattem goed uitrusten en lunchen. In de verte zie je de rode Hanzeboog al. Via deze brug ga je de IJssel over. Langs het Engelse werk en het Katerveer loop je 'groen' richting station Zwolle.

Reacties op wandelingen

De moeite waard

Ria en Rien, Almere, 08-10-2019

Een wandeling zeer de moeite waard. In buitengewoon prachtig landschap. De beschrijving is in het begin niet altijd juist. Maar met behulp van het kaartje is dit eenvoudig op te lossen.

Wezep -- Zwolle

R. van Veen, 09-10-2014

Niet de mooiste wandeling die we hier in de buurt gelopen hebben. De wandeling heet Wezepseheide maar je loopt maar krap 500 meter over heide dus dat viel een beetje tegen. Molencaten is erg mooi vooral als je de niet aangegeven route door het bos loopt. Dan heb je een pittige heuvel. Hattem is een leuk stadje. Wij zijn niet over de rode spoorbrug gegaan maar zijn met het veerpontje ( 1 euro p.p.) over de IJssel gevaren, dan aan de noordkant over de dijk waarbij je zo weer op de oorspronkelijke route aansluit. Vreemd dat deze route met het pontje niet in de beschrijving staat maar dat zal komen omdat het pontje niet het gehele jaar vaart (kijk op 'kleine veer zwolle'). Hoogtepunten: de heide, Molencate, pontje met daarna de wandeling door de uiterwaarden.

Wél een mooie wandeling

Frank van der Meer, 14-09-2014

Wij vonden deze NS-wandeling zeer de moeite waard. Ik las (ook op Eropuit.nl) wat negatieve punten. En inderdaad, er zitten zeker een paar doorbijtstukken langs drukke/saaie wegen in. Maar de mooie, en soms buitengewoon prachtige, delen hebben zwaar de overhand. Misschien speelde het heerlijke nazomerweer ons in de kaart. En de heide bloeide nog heel mooi, terwijl het heerlijke bos bomvol paddenstoelen stond. Het tochtje door Zwolle was ook al echt genieten (behalve de laatste kilometer door saaie nieuwbouw). Dus zeker een aanrader deze wandeling. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/wezep

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info